Hvert fjerde fly aflyses under banerenovering

Emirates må aflyse 28 procent af sine afgange under 45 dage lang banerenovering i Dubai International Airport næste forår.

Emirates har tidligere meldt ud, at selskabet på grund af den store renovering af den sydlige landingsbane i Dubai International Airport i april og maj næste år bliver nødt til at reducere antallet af afgange på en lang række ruter.

Det rammer blandt andet Emirates-ruterne fra Dubai til København, Stockholm og Oslo, hvor antallet af afgange i den 45 dage lange renoveringsperiode reduceres fra syv om ugen til fem fra København og Stockholm og fire om ugen fra Oslo.

Nu har Emirates imidlertid også sat tal på, hvor stor den samlede reduktion af trafikken bliver som følge af banerenoveringen i Dubai-lufthavnen, som er Emirates hovedbase.

Kun én bane åben i lufthavnen
”Emirates kan bekræfte, at det vil være nødvendigt at reducere fartplanen med cirka 28 procent i løbet af denne periode, da enkeltbaneoperationer kræver kapacitetsnedskæringer fra flyselskaber, der opererer på DXB,” siger en talsmand for selskabet til Air Transport World. DXB er lufthavnskoden for Dubai International Airport.

Udover aflysninger af en række flyafgange på over 110 ruter fra Dubai, kommer Emirates også til at ændre afgangs- og ankomsttider på en række fly som følge af banerenoveringen i perioden fra 16. april til 30. maj 2019.

”Emirates arbejder tæt sammen med alle interessenter for at sikre, at vi optimerer vores aktiviteter og minimerer påvirkningen for vores kunder. Ændringer i flyveplanerne pågår, og kunderne bør løbende kontrollere de mest opdaterede flyvetider,” siger selskabets talsmand til Air Transport World.

Over 1.000 starter og landinger hver dag
Dubai International Airport har i gennemsnit over 1.000 starter og landinger hver dag, men perioden i april og maj er ifølge lufthavnen den periode på året, hvor passagertrafikken i Dubai er lavest.

Den sydlige landingsbane skal under lukningen gennemrenoveres og blandt andet have helt ny belægning og ny belysning. Lufthavnens nordlige bane gennemgik en lignende hovedrenovering i 2014.

 

Relaterede artikler:

Færre Emirates-afgange fra København

Pilotmangel hos Emirates

Fortsat Emirates-fremgang i CPH