Boeing 737 MAX 8 fra Icelandair. (Foto: MarcelX42 | CC 4.0)

Icelandair åbner to nye ruter til Nordamerika

Icelandair vil næste år modtage yderligere tre Boeing 737 MAX 8, og det giver mulighed for at åbne sæsonruter til to nye nordamerikanske destinationer, hvoraf den ene har været betjent tidligere.

Icelandair kunne for nylig oplyse, at selskabet i 2024 vil øge den udbudte kapacitet med 10 procent målt i antallet af passagersædekilometer. Der bliver tale om frekvensøgninger, men også ruter til nye destinationer.

Nu har det islandske flyselskab løftet sløret for to nye nordamerikanske sæsonruter i 2024. Halifax kommer atter på rutekortet, og så vil Icelandair for første gang flyve til Pittsburgh.

Halifax betjente Icelandair fra Keflavik International Airport indtil udgangen af oktober 2018, og når ruten genoptages den 31. maj 2024, vil der blive tilbudt tre ugentlige afgange med Boeing 737 MAX 8. 

Den nye rute til Pittsburgh starter op den 16. maj 2024 – også med Boeing 737 MAX 8 – og her vil der være fire ugentlige afgange. Det er første gang, at Icelandair flyver til Pittsburgh, der er den næststørste by i Pennsylvania. Det tidligere islandske lavprisflyselskab Wow Air betjente ruten fra sommeren 2017 og frem til januar 2019.

Tilfører yderligere tre Boeing 737 MAX 8
Sommertrafikprogrammet 2024, som er det største i Icelandairs historie, kalder selskabet selv “ambitiøst”, og det handler både om tocifret kapacitetsvækst samt det faktum, at lavpriskonkurrenten Play ser ud til at have fået godt fat i markedet.

“Vi er meget glade for at tilføje to nye destinationer i Nordamerika og øge frekvensen markant til andre destinationer. Det nordamerikanske marked har været meget stærkt, hvor amerikanerne nu er den største enkeltgruppe af turister til Island,” siger Bogi Nils Bogason, koncernchef i Icelandair.

Pittsburgh bliver den 12. destination i USA, mens Halifax markerer Icelandairs tredje destination i Canada.

At Icelandair kan finde kapacitet til at åbne de nye ruter hænger sammen med, at selskabet i løbet af 2024 modtager yderligere tre Boeing 737 MAX 8. Det betyder, at flåden næste år vil være på i alt 42 fly, hvoraf 21 vil være nye og brændstofeffektive Boeing 737 MAX. De øvrige fly er af typerne Boeing 767 og 757 samt Dash 8-Q400 til indenrigs- og regionale flyvninger.

 

Relaterede artikler:

Icelandair vil øge med 10 procent i 2024

Icelandair lukker to Nordamerika-ruter

Første direkte rute fra Norden til Pittsburgh