Boeing 737-800-flyet fra Air Niugini forulykkede i vandet i forbindelse med en landing. Foto: Twitter

Icelandair ejer Air Niugini-ulykkesfly

Icelandair-datterselskabet Loftleidir Icelandic ejer den Boeing 737-800, der i fredags havnede i vandet i forbindelse med en landing i delstaten Chuuk i Mikronesien.

En opsigtsvækkende hændelse fandt sted i fredags ved øgruppen Chuuk, der er en del af Mikronesien i den vestlige del af Stillehavet.

Et fly af typen Boeing 737-800 fra Air Niugini var på vej fra Pohnpei til lufthavnen Chuuk Weno med i alt 47 mennesker om bord – herunder 12 besætningsmedlemmer. Flyet lagde an til landing på bane 04 klokken 09.30 lokal tid, men flyet kom for lavt ind på indflyvningen og ’landede’ i stedet i vandet cirka 150 meter fra banetærsklen på land. Det skriver The Aviation Herald.

Flyet blev straks evakueret, og alle passagerer og besætningsmedlemmer skal angiveligt være sluppet med livet i behold. Ved landingen i vandet var der dårlig vejr i form af regn og tåge.

Det forulykkede Boeing 737-fly var af sted på rute PX-73 og havde registrering P2-PXE. Flyet har siden 2013 været ejet af leasingselskabet Loftleidir Icelandic, der er et datterselskab til Icelandair Group. Tidligere operatører af flyet, der er 13 år gammelt, er Air India Express og Jet Airways.

Air Niugini leaser desuden ét andet Boeing 737-800-fly fra Loftleidir Icelandic, mens Stillehavs-flyselskabet desuden leaser en Boeing 737-700, en Boeing 757-200 samt to Boeing 767-300ER på såkaldte Aircraft Maintenance-kontrakter.

Længere samarbejde
Loftleidir Icelandic og Air Niugini har samarbejdet siden september 2007. Air Niugini, der har base i Port Moresby i Papua Ny Guinea, fyldte 40 år i oktober 2013, og i den forbindelse deltog en delegation fra Loftleidir Icelandic i fejringen i stillehavsstaten.

”Vi er stolte af samarbejdet, og især hvis man tager højde for, at man ikke kan komme meget længere væk fra Island. Vi ser lighed mellem vores to nationer. Begge øer er meget afhængig af lufttransport. Så her i Papua har vi fået mulighed for at yde vores ekspertise til vores luftfartskollegaer,” sagde Gudni Hreinsson, administrerende direktør i Loftleidir Icelandic, ved dén lejlighed.

Icelandair-datterselskabet har løbende ydet vedligeholdelses- og mekanikerarbejde til Air Niugini, ligesom islændingene også har trænet flyselskabets piloter og besætningsmedlemmer.

Loftleidir Icelandic ejer, foruden flyene hos Air Niugini, yderligere tre Boeing 757-200 og én Boeing 767-300ER.

Eftersøger mandlig passager
Efter hændelsen med Air Niugini-flyet i Mikronesien blev der rapporteret, at fire personer var fragtet til hospitalet med alvorlige kvæstelser, mens fire personer havde fået mindre skader. Ellers skulle alle om bord være sluppet med skrækken. Myndighederne leder dog efter en mandlig passagerer, der angiveligt skulle være reddet om bord i en båd, men som ikke endeligt er bekræftet reddet.

Boeing 737-flyet har ifølge flere medier – herunder The Independent – haft tre piloter og ni besætningsmedlemmer om bord, da det forulykkede. Havarikommissionen i Papa Ny Guinea er gået i gang med at undersøge hændelsen i samarbejde med Boeing og den amerikanske havarikommission, NTSB (National Transportation Safety Board).

Herunder en video fra ABC News’ Twitter-profil, hvor man ser en del af US Navys redningsaktion efter hændelsen:


Relaterede artikler:

Icelandair køber de fly SAS groundede

Topchef forlader Icelandair efter rekordår

Icelandair vil højere op i søgemaskinerne

Icelandair vil købe portugisisk flyselskab

Icelandair skal udvikle nyt trafikknudepunkt