En Boeing 757-300 fra Icelandair i Københavns Lufthavn. Foto: © Thorbjørn Brunander Sund, Danish Aviation Photo

Icelandair øger til København

I det kommende sommertrafikprogram skruer Icelandair op for frekvenserne på ruten mellem Keflavik International Airport og Københavns Lufthavn.

Der bliver endnu flere afgange mellem Island og den danske hovedstad næste sommer.

Det islandske flyselskab Icelandair har således valgt at øge antallet af afgange mellem Keflavik International Airport ved Reykjavik og Københavns Lufthavn.

Icelandair øger med én ekstra daglig afgang fra begyndelsen af juni til slutningen af august. Det ekstra fly letter klokken 18.55 fra Keflavik og ankommer til København klokken 23.55. Det afgår igen næste morgen klokken 07.30 med ankomst klokken 08.40 i Island. Flyet foretager således et natstop i Københavns Lufthavn, hvilket er nyt i forhold til flyselskabets øvrige frekvenser til den danske hovedstad.

I den forgangne sommer-højsæson havde Icelandair 28 ugentlige afgange til København, og i den kommende sommersæson vil antallet således stige til 35 ugentlige.

Boeing 737 MAX til CPH
I løbet af næste år vil Icelandair operere med både Boring 737 MAX 8 og MAX 9 på udvalgte afgange til København. Boeing 737 MAX 9 kommer på besøg en enkelt gang, og det bliver den 31. maj. Normalt betjener Icelandair ruten til København med Boeing 757-200 og -300.

I løbet af indeværende år har Icelandair anvendt Boeing 737 MAX 8 på afgange til Billund Lufthavn. Dette bliver også tilfældet til København i det kommende år. Icelandair vil således foretage 12 rotationer mellem Keflavik og København i maj, seks i juni, tre i juli samt én i august.

Icelandair fik leveret de første tre Boeing 737 MAX 8 i marts i år. Flyselskabet har lagt ordre på i alt ni Boeing 737 MAX 8 og syv Boeing 737 MAX 9.

WOW air sætter ekstra ind
I midten af oktober annoncerede et andet islandsk flyselskab, WOW air, at det også øger på Københavns Lufthavn – og dermed optrapper konkurrencen på ruten.

I det forgangne sommertrafikprogram havde WOW air 10 ugentlige afgange fra Keflavik til København – syv med en Airbus A320 og tre med en Airbus A321. Fra den 22. maj 2019 har WOW air valgt at øge til 12 ugentlige frekvenser mellem de to byer. Og alle afgange vil være med en Airbus A321.

Lavprisflyselskabet WOW air ramlede i november ind i store økonomiske problemer. Det betød, at selskabet måtte levere flere fly tilbage til leasinggiverne. Senest har WOW air proklameret, at det har afskediget 111 ansatte ud af cirka 1.100. I samme ombæring skal selskabet reducere antal fly fra 20 til 11 i forsøget på at overleve.

WOW air har bedyret, at der ikke vil ske ændringer i trafikprogrammet i december og begyndelsen af januar. Men herefter vil lavprisflyselskabet implementere en ny tidtabel. Spørgsmålet er, om den tidligere annoncerede kapacitetsforøgelse til København til sommer vil blive genovervejet i forbindelse med tidtabel-justeringen.

 

Relaterede artikler:

Icelandair indsætter B737 MAX 8 og 9 på CPH

Her er Icelandairs første MAX-fly

Icelandair med Boeing 767 til CPH

WOW air øger med 33 procent i CPH

Massefyringer hos kriseramt flyselskab