En Boeing 757-200 fra Icelandair. (Foto: © Thorbjørn Brunander Sund, Danish Aviation Photo)

Icelandair fortsætter flyvninger til USA

Selvom Island er et af Schengen-landene, fortsætter Icelandair med at flyve til USA med visse begrænsninger. Derimod lukker Finnair ned fra den 18. marts.

Flyselskaber i hele Europa er i øjeblikket i gang med at vurdere, hvordan flytrafikken til USA kan afvikles i forhold til det indrejseforbud, som USA med virkning fra lørdag morgen kl. 06.00, har besluttet.

Det hedder sig, at passagerer, der har opholdt sig i et af de 26 Schengen-lande i løbet af 14 dage før indrejsen til USA, ikke vil kunne få tilladelse til indrejse i de kommende 30 dage.

Island er et af de 26 lande, der har tilsluttet sig Schengen-aftalen, men der er ikke et forbud mod, at Icelandair lander i amerikanske lufthavne, så længe der ikke er besætninger og passagerer ombord, som ikke opfylder betingelserne for indrejse.

“Der er ikke nogen begrænsninger for Icelandair i at kunne flyve til og fra USA i denne periode, selvom der vil være nogle passagerrestriktioner samt nogle specifikke restriktioner i lufthavne,” hedder det i en meddelelse fra Icelandair.

Flyver til fire amerikanske destinationer
Det betyder, at Icelandair fra på lørdag fortsat vil flyve til New York, Chicago, Seattle og Washington D.C., mens selskabet har besluttet at aflyse flyvningerne til Boston, Denver, Minneapolis og Orlando fra den 14. til den 16. marts. Flyene fra Orlando og Denver til Island den 14. marts vil ikke være berørt af dette.

Icelandair kan dermed flyve amerikanske rejsende frem og tilbage samt rejsende fra de lande i Europa, der ikke er omfattet af det nye Schengen-forbud og som ikke i forvejen var på den amerikanske forbudsliste.

Herudover forventer Icelandair også, at gennemgøre flyvningerne til samtlige destinationer i Europa. Selskabet tilføjer dog, at hele trafikprogrammet i øjeblikket bliver gennemgået, og at der kan komme yderligere tilpasninger.

Finnair aflyser fra den 18. marts
Mens Icelandair er kraftigt eksponeret mod USA og naturligt har en del amerikanske passagerer, så ser det anderledes ud med Finnair. Selskabet aflyser alle flyvninger til USA fra den 19.marts til den 12. april som følge af de nye amerikanske indrejseregler.

Finnair gennemfører rundturene fra Helsinki til New York indtil den 18. marts, så alle passagerer kan komme hjem fra USA, og i perioden fra den 14. til 18. marts vil selskabet leve op til kravene fra de amerikanske myndigheder. Finnair flyver til Miami i dag den 12. marts samt til Los Angeles den 15. marts.

 

Relaterede artikler:

USA-forbud skaber kaos hos flyselskaberne

COVID-19: Norwegian skærer ned på USA-ruter

USA-trafik fra CPH falder med 20 procent