En Boeing 757-200 fra Icelandair. (Foto: © Thorbjørn Brunander Sund, Danish Aviation Photo)

Icelandair trækker sig fra Dallas-rute

Tidligere i år introducerede tre flyselskaber en rute fra den islandske lufthavn Keflavik til Dallas i USA, men nu er amerikansk selskab eneste tilbageværende på ruten.

Inden for få uger i begyndelsen af sommeren i år lancerede hele tre flyselskaber deres indtræden på en direkte rute mellem Keflavik International Airport ved den islandske hovedstad, Reykjavik, og til Dallas/Fort Worth i den amerikanske delstat Texas.

Men nu – lidt over et halvt år senere – har to ud af tre flyselskaber trukket sig fra ruten.

Icelandair har valgt at droppe ruten, hvilket afsløres ved, at det islandske flyselskab har lukket for reservationer fra den 6. marts 2019 og fremefter. Icelandair havde oprindeligt planlagt fire ugentlige rotationer med flynumrene FI873 fra Keflavik og FI874 fra Dallas. Disse planlagte afgange er således blevet skrinlagt, skriver Routes Online.

Det var den 30. maj, at Icelandair indledte ruten mellem Keflavik og Dallas, og flyselskabet anvendte sine velkendte Boeing 757-200.

Fortsat American-rute til Island
Blot en uge forinden – den 23. maj – havde det islandske flyselskab WOW air som det første ud af tre flyselskaber premiere på forbindelsen mellem Keflavik og Dallas/Fort Worth. Det økonomisk hårdt trængte lavprisflyselskab opererede tre gange om ugen mellem de to lufthavne med en Airbus A330-300 med 338 sæder.

WOW air introducerede ruten som en helårsrute, men på grund af selskabets økonomiske situation blev forbindelsen i første omgang ændret fra helårsrute til sæsonrute. I slutningen af oktober informerede WOW air via Twitter om, at ruten ville vende tilbage som rute i sommertrafikprogrammet fra april 2019, men indtil videre er det ikke muligt at booke billetter i denne sæsonperiode.

Det tredje og sidste flyselskab, der åbnede en rute mellem Keflavik og Dallas, var American Airlines. Det store amerikanske flyselskab indsatte en Boeing 757-200 fra den 7. juni, og selskabet flyver stadig på ruten. American Airlines er således det eneste tilbageværende selskab ud af tre på den direkte forbindelse. Det amerikanske flyselskab har hovedbase i Dallas og er desuden en relativ ny flyselskabspartner til Keflavik International Airport.

Dallas/Fort Worth International Airport er verdens 12. travleste målt på antal årlige passagerer. I 2017 havde lufthavnen over 67 millioner rejsende, hvilket samtidig gør den til USAs fjerde mest travle.

 

Relaterede artikler:

Tre nye internationale ruter til samme destination

Første nordiske flyrute til Dallas

WOW air tabte en million om dagen

Keflavik forventer 10,4 mio. passagerer i 2018

Icelandair annoncerer Dallas-rute