(Foto: Morten Lund Madsen)

Imagefremgang for SAS, CPH og Spies

Der er fremgang for både SAS, Københavns Lufthavn og Spies på listen over danske virksomheder med det bedste image.

På baggrund af besvarelser fra flere tusind danske erhvervsledere kårer Berlingske Business hvert år den danske virksomhed, der har det bedste image. I år er det medicinalvirksomheden Novo Nordisk, der rykker op fra sidste års andenplads til dette års førsteplads. De bytter plads med sidste års etter, LEGO, der i år er nummer to.

Den danske rejse- og luftfartsbranche er også med i undersøgelsen, der omfatter 140 kendte og toneangivende danske virksomheder. Podiepladser bliver det ikke til for de tre rejse- og luftfartsvirksomheder, som er med i undersøgelsen. Men der er fremgang for alle tre i forhold til sidste år.

God til at skabe indtjening
Den ene af de tre er Københavns Lufthavne, der tager et tigerspring fra plads nummer 33 sidste år til plads nummer 13 i år. De mere end 4.000 deltagende erhvervsledere giver blandt andet CPH gode placeringer indenfor medarbejderne og ledelsens evne til at kommunikere troværdigt samt for at levere produkter og service af høj kvalitet. Desuden vurderer erhvervslederne, at lufthavnen er god til at skabe indtjening og vækst i konstant konkurrence.

Den anden brancheaktør på imagelisten er Danmarks største charterarrangør, Spies, der roses for at sælge flere rejser og lægge afstand til charterbranchens nummer to, Star Tour. Spies hopper 16 pladser op af listen til plads nummer 80.

Kompetente SAS-medarbejdere
Den sidste deltager fra rejse- og luftfartsbranchen er ikke overraskende SAS, der sidste år lå bagerst i feltet og rodede som nummer 135 ud af de 140 virksomheder. I år er SAS gået 12 pladser frem til nummer 123. Erhvervslederne giver SAS gode placeringer indenfor topledelsens evne til at formidle virksomhedens vision og værdier til omverdenen, samt ledelsens evne til at håndtere de udfordringer, som virksomheden står overfor.

Desuden placerer erhvervslederne SAS som nummer 51 på listen med de mest kompetente og servicemindede medarbejdere. Det er en fremgang på 67 pladser i forhold til sidste års 118. plads.

Helt i bunden af listen fastholder TDC, Post Danmark og DSB sine placeringer som henholdsvis nummer 137, 139 og 140. Ny på 138. pladsen er Nykredit, der falder næsten 100 pladser fra sidste års placering som nummer 44.

 

 

Relaterede artikler:

SAS tæt på bunden i imageundersøgelse

Ekspert: SAS ødelægger positivt image