Pilot fra British Airways. (Foto: British Airways | PR)

Investerer millionbeløb i kadetprogram for piloter

British Airways vil undgå, at udgifterne til en uddannelse skræmmer talentfulde kommende piloter væk. Derfor etablerer selskabet eget kadetprogram, der skal hjælpe med at sikre fødekæden.

Potentielle piloters vej til at få luft under af vingerne skal gøres nemmere og billigere. Det er en del af baggrunden for, at British Airways nu investerer i at stable et nyt kadetprogram for piloter ved navn Speedbird Pilot Academy på benene.

Derudover er det nye program også et delelement i flyselskabets indsats for at sikre, at man har tilstrækkeligt med piloter i de kommende år. Udover det nye kadetprogram har selskabet blandt andet et initiativ, der har til formål at få tidligere militærpiloter ind i cockpittet på passagerfly.

Som det ser ud i øjeblikket, har British Airways omkring 4.000 piloter på lønningslisten. Ifølge flyselskabet investeres der flere millioner pund i programmet, men der sættes ikke et konkret tal på.

Tilbydes et arbejde
Selskabet fortæller, at man i særdeleshed ønsker at slippe af med de høje udgifter, der er forbundet med en pilotuddannelse, da en sådan kan ende med at koste den studerende op imod 100.000 pund, hvilket svarer til 860.500 kroner.

Det nye kadetprogram vil derfor udbyde 60 gratis pladser om året, og elever kan søge om optagelse fra september. Det vil kræve, at de kommende elever er mindst 157,5 centimeter høje og har en alder på mellem 18 og 55 år.

Undervisningen vil gå i gang til næste år, og de kadetter, der består forløber, vil blive sendt videre på en godkendt pilotuddannelse. Når denne er tilendebragt og bestået, vil eleverne blive tilbud et job på et af flyene i British Airways’ flåde.

Vil sikre sig talenter
Flyselskabets koncernchef Sean Doyle påpeger, at kadetprogrammet i hans optik både vil være til gavn for de kommende elever og British Airways.

“Speedbird Pilot Academy vil medvirke til at gøre drømmen om at blive British Airways-pilot til virkelighed for personer, der tidligere helt har afskrevet det som en mulighed på grund af den høje udgift. Vores mål er at tiltrække de største talenter i de kommende generationer af piloter.”

Ifølge koncernchefen så gør omfanget af flyselskabets rutenetværk, at selskabets piloters karrierer kan udvikle sig i mange forskellige retninger.

”Vi beflyver flere end 200 destinationer i hele verden med en række forskellige flytyper, hvilket resulterer i en overflod af muligheder og bidrager til, at et arbejdsliv som pilot hos British Airways kan være meget givende.”


Relaterede artikler:

Bliver igen gratis hos British Airways

Nye uniformer hos British Airways

Genoptager kadetprogram for piloter