I slutningen af i år vil Air France atter uddanne piloter i et toårigt kadetprogram. De aspiranter, der klarer sig igennem, vil blive tilbudt et job flyselskabet eller søsterselskabet Transavia.
COVID-19-pandemien tvang flyselskaberne til at ændre på aktiviteterne således, at ruter blev lagt i dvale, kapaciteten justeret og der blev taget andre initiativer, som skulle medvirke til, at selskaberne kom helskindet gennem krisen.
Hos Air France fik pandemien blandt andet den konsekvens, at selskabet skrinlagde sit kadetprogram, der benyttes til at udklække nye piloter, men flyselskabet oplyser nu, at programmet genoptages i slutningen af i år.
Det skyldes, at kapaciteten øges, og man har derfor behov for endnu flere piloter. Siden starten af i år er der blevet rekrutteret 300 nye piloter, som har trukket i Air France-uniformen, og det forventes, at yderligere 100 vil være ansat, inden året er omme.
Kadetter tilbydes job efterfølgende
Det kræver ingen forudgående erfaring at blive en del af kadetprogrammet. Interesserede potentielle piloter skal blot indsende en ansøgning via en hjemmeside. Såfremt de bliver udvalgt, vil de blive uddannet i alle nødvendige aspekter af gerningen, fortæller Air France.
Uddannelsen foregår ved, at kandidaterne gennemgår et skoleforløb, der varer i to år. Her vil de modtage både teoretisk og praktisk undervisning i pilotfaget, mens deres præstationer løbende bliver vurderet undervejs.
De elever, der består alle dele af programmet, bliver tilbudt et job i cockpittet hos enten Air France eller datterselskabet Transavia, hvor de vil få rang af andenpilot.
Vil have piloter fra alle slags baggrunde
Ifølge Air France er det bevidst, at det ikke kræver erfaring fra tidligere at komme i betragtning til kadetprogrammet. Det skyldes, at det skal kunne inspirere kandidater fra alle baggrunde til at søge optagelse.
Derudover er det et sigte ved kadetprogrammet, at det skal fremme mangfoldighed. Det kommer blandt andet til udtryk ved, at der på den seneste afviklede årgang af programmet var 13 procent kvindelige kadetter, mens der var ni procent kvindelige piloter hos flyselskabet.
”Kadetprogrammet inspirerer kvinder til at træde ind i en teknisk profession, og det illustrerer Air Frances engagement i at skabe lige muligheder for beskæftigelse kønnene imellem,” udtaler flyselskabet i en skriftlig kommentar.
Relaterede artikler:
Air France vil flyve til 171 destinationer i vinter
Hændelsesrapport afslørede strid i cockpittet
Første kvartalsoverskud siden 2019