Alitalia genopstår som ITA

Fra midten af oktober har Italien et flyselskab, der tager over efter Alitalia. ITA lægger fra land med 52 fly i flåden.

Efter måneders forhandlinger mellem EU-Kommissionen og Italien står det nu klart, at Italia Trasporto Aereo (ITA) kan erstatte det statsejede Alitalia og begynde sine flyvninger 15. ​​oktober 2021.

Det kriseramte italienske flyselskab Alitalia har siden foråret 2017 været i en rekonstruktionsproces, hvor det udelukkende har været finansiel opbakning fra den italienske regering, der har holdt selskabets fly på vingerne.

Ifølge aerotelegraph.com starter Italia Trasporto Aereo med 2.800 ansatte, og antallet stiger til 5.750 i 2022.

Antallet af fly skal vokse
Flåden vil fra starten bestå af 52 fly (syv langdistance- og 45 kortdistancefly), og inden 2022 vil der være 78 fly (13 og 65). Ved udgangen af ​​2025 vil flåden vokse til 105 fly (23 og 82).

Det nye flyselskab kan overtage 85 procent af de slots, som Alitalia ejer i Milano Linate og 43 procent af dem i Rom Fiumicino.

ITA skal koncentrere sig om rentable ruter fra Rom og Milano. Fra starten vil selskabet betjene 45 destinationer med 61 ruter, der stiger til 74 destinationer og 89 ruter i 2025.

Den kommende vinter vil ITA have ruter til New York (fra Rom og Milano), Tokyo Haneda, Boston og Miami (alle tre fra Rom).

I sommeren 2022 planlægger selskabet flyvninger til Sao Paulo, Buenos Aires, Washington D.C. og Los Angeles.

De store lufthavne i Europa
Når det gælder de korte og mellemlange ruter, planlægger ITA at have ruter fra Rom Fiumicino og Milano Linate til dets vigtigste europæiske destinationer – inklusive Paris, London, Amsterdam, Bruxelles, Frankfurt og Genève med en forventning om at øge antallet af destinationer og frekvenser allerede i sommeren 2022.

I Italien vil ITA betjene 21 indenrigslufthavne.

Hvad det nye flyselskab kommer til at hedde, står stadig hen i det uvisse. ITA får ikke automatisk navnet Alitalia. Varemærket vil blive annonceret offentligt til salg, men det nye flyselskab har mulighed for at byde på navnet.

 

Relaterede artikler:

Revideret plan for slanket udgave af nyt Alitalia

Det nye Alitalia vil i luften med 50 fly

Alitalia bliver til ITA