Japan Airlines i dyb krise

Det japanske flyselskab Japan Airlines vil lukke halvdelen af sine internationale ruter fra Osaka. Nedsætter priserne fra Europa til Japan.

Det hæderkronede luftfartsselskab Japan Airlines er i dyb økonomisk krise. Selskabet er undervejs med en redningsplan, der bl.a. betyder nedlæggelse af mere end 6.000 stillinger i selskabet.

Men ikke nok med det. Mange ruter – såvel indenrigsruter som internationale – må lade livet som en del af planen for at bringe selskabet på ret køl igen. I mellemtiden forhandles der ifølge medierne med flere amerikanske luftfartsselskaber om overtagelse af selskabet, der er en del af oneworld-alliancen og nordisk partner til Finnair.

Ifølge japanske medier skal der i løbet af de kommende årlukkes 21 internationale ruter og 29 indenrigsruter. Det betyder, at beflyvningen af 9 internationale destinationer ophører som en del af planen. Osaka Kansai Airport bliver hårdest ramt, idet JAL planlægger at lukke over halvdelen af de internationale ruter fra lufthavnen.

JAL B747-400

Japan Airlines Boeing 747-400

Følgende internationale ruter vil blive lukket ifølge spareplanen:

2009/10

Tokyo – Hangzhou

Tokyo – Mexico City

Tokyo – Qingdao

Tokyo – Xiamen

Osaka – Dalian

Osaka – Hanoi

Osaka – London

Osaka – Busan

Osaka – Seoul Incheon

Osaka – Singapore

Nagoya – Paris CDG

Nagoya – Seoul Incheon

2010/11

Tokyo – Amsterdam

Tokyo – Brisbane

Tokyo – Rome

2011/12

Tokyo – Kaohsiung

Tokyo – Sao Paulo (via New York JFK)

Osaka – Bangkok

Osaka – Denpasar

Nagoya – Bangkok

I mellemtiden har JAL sænket priserne på det europæiske marked til et uhørt lavt niveau. For kun 4.850 kr. kan der i øjeblikket købes en returbillet fra København via London til Tokyo med Japan Airlines.