Jetbro i den oversvømmede Kansai International Airport (Foto: Twitter/Stephenie Kunz)

Japansk storlufthavn er oversvømmet

Tyfonen Jebi har forårsaget omfattende skader i Osaka Kansai International Airport, og lufthavnen er lukket indtil videre.

Japans tredjestrørste lufthavn er Kansai International Airport i Osaka, som flere end 28 millioner passagerer rejste igennem i 2017. Men i disse dage er der stille i den store japanske lufthavn.

Det hænger sammen med, at det vestlige Japan tirsdag eftermiddag lokal tid blev ramt af den værste tyfon i 25 år. Tyfonen med navnet Jebi har anrettet store skader og oversvømmet flere lavtliggende områder, og mindst 11 mennesker meldes omkommet.

Kansai International Airport blev også hårdt ramt, idet lufthavnen er placeret på to kunstige øer i Osaka-bugten blot 15 meter over havets overflade. I første omgang blev en af de to landingsbaner oversvømmet, mens en fragtterminal og andre bygninger også fik vandmasserne at føle.

Infrastukturen til lufthavnen blev også beskadiget ved tyfonens hærgen. Et 89 meter langt tankskib rev sig løs i uvejret og blev af de voldsomme bølger kastet ind i den bro, der forbinder lufthavnen med fastlandet og dermed storbyerne Osaka, Kyoto og Kobe. Det betød, at 3.000 passagerer måtte tilbringe natten mellem tirsdag og onsdag (lokal tid) i lufthavnen.

Flyselskaber aflyser
Lufthavnen oplyser på sin hjemmeside, at begge landingsbaner også vil være lukkede torsdag den 6. september, således at der ikke vil blive gennemført flyvninger til eller fra lufthavnen. Torsdag oplyste lufthavnen, at operationerne delvist ville blive genoptaget fredag den 7. september.

Mange flyselskaber har alligevel været nødsaget til at aflyse operationerne til den japanske storlufthavn. Fra Helsinki flyver Finnair dagligt til Osaka, men indtil videre er samtlige flyvninger aflyst frem til den 11. september. Andre selskaber benytter midlertidigt lufthavnen i Nagoya til at flyve passagerer frem og tilbage til Osaka-området, og flere flyselskaber har anbefalet de rejsende at udsætte al ikke-nødvending rejseaktivitet, indtil situationen er normaliseret.

Det er ikke blevet bekræftet, om der er fly i lufthavnen, der er blevet beskadiget som følge af tyfonen. Flightradar24.com oplyser, at der på tidspunktet, hvor tyfonen ramte Kansai-lufthavnen, var i alt seks fly på lufthavnsområdet. Det var tre Boeing 767-300ER fra ANA All Nippon Airways samt tre Airbus A320-200 fra Peach Aviation.

 

Relaterede artikler:

Japan rejser sig efter jordskælv

Nordmænd og svenskere hjem fra Japan med særfly

SAS tilbyder ansatte at forlade Japan