Jet Time får sit første SAS-fly

Jet Time modtog fredag i Frankrig det første af seks nybyggede ATR72-600 fly, som selskabet skal operere for SAS i SAS-farver.

(TOULOUSE) Fredag formiddag omkring kl. 10.20 fik det danske flyselskab Jet Times direktør, Klaus Ren, overdraget selskabets første ATR72-600 turbopropfly af den fransk-italienske flyproducent ATR’s direktør Filippo Bagnato foran ATR’s samlehaller i Toulouse Lufthavn i Sydfrankrig.
Det nye fly markerer en milepæl i Jet Times historie, da det er selskabets første ATR72-fly og det første fly i flåden, der ikke er et Boeing 737-fly.
Jet Time skal operere flyet og fem andre for SAS på en række feederruter ind til Stockholm og København.
Det nye fly markerer også en milepæl for SAS. Det er således det første fly i 100 procent SAS-farver, som ikke er opereret af SAS selv.
Base i København
Flyet med registreringen OY-JZA bliver indsat i rutefart første gang søndag den 27. oktober på ruten fra Stockholm til Turku i Finland. Få uger efter indsættes fly nummer to, som lige nu er ved at blive færdiggjort på ATR-fabrikkerne. Også dette fly skal flyve ruter ud af Stockholm.
I februar og marts næste år leveres fly nummer tre og fire, der får base i København og indsættes i rutefart fra sommerfartplanens ikrafttræden i slutningen af marts næste år.
I april og maj følger fly nummer fem og seks. SAS har tidligere indikeret, at Jet Time på sigt kunne ende med at operere op til 12-16 ATR72-600 fly for SAS.
Se billederne på CHECK-IN.dk’s Facebook-side.
Øverst: Klaus Ren og Filippo Bagnato foran OY-JZA. Foto: Andreas Krog.