Boeing 737-fly fra Jet Time. (Foto: Morten Lund Tiirikainen)

Jet Time-piloter melder sig under LO-fanerne

Jet Times pilotforening har besluttet at melde sig ind i Flyvebranchens Personale Union, der er en del af LO-familien.

Kaptajnerne og styrmændene ombord på det danske flyselskab Jet Times Boeing- og ATR-fly melder sig nu under LO’s faner. Således har medlemmerne af Pilot Association Jet Time (PAJ) på en generalforsamling valgt, at foreningen fremover skal være en del af Flyvebranchens Personale Union (FPU), der hører under Serviceforbundet.

FPU organiserer en stor del af det flyvende personale i danske luftfartsselskaber. Dog står blandt andre SAS’ piloter og stewardesser uden for FPU i henholdsvis Dansk Pilotforening og Cabin Attendants Union. Sidstnævnte er sammen med foreningerne for kabineansatte i Jet Time og Thomas Cook Airlines Scandinavia en del af Cabin Union Denmark, som hører under LO’s rival FTF.

Faglig rygdækning
Jet Time-foreningen, der tæller knap 150 piloter, har ikke tidligere været medlem af en faglig paraplyorganisation. Ved at træde ind i FPU og Serviceforbundet, bliver Jet Time-piloterne en del af LO-familien, der også tæller blandt andet 3F og HK. To forbund, der organiserer mange af de ansatte på jorden i luftfartsbranchen.

Ved at være i samme hovedforbund som medlemmerne af 3F og HK, bliver det nemmere at få 3F’erne og HK’erne til at indlede sympatikonflikter, hvis Jet Times piloter en dag skulle nedlægge arbejdet. Det var netop denne mulighed for faglig rygdækning, som sidste år fik SAS’ danske kabinepersonale i Cabin Attendants Union til at overveje at tilslutte sig Flyvebranchens Personale Union. Det blev dog skrinlagt.