Kæmpe jysk offensiv fra Air France KLM

Ved starten af sommertrafikprogrammet åbner Air France en rute fra Billund til Paris, mens KLM åbner fra Aalborg til Amsterdam. Dermed indleder Air France KLM en satsning med en samlet øget kapacitet på 15.000 sæder om måneden på ruterne fra de jyske lufthavne.

De to store globaleluftfartsalliancer henholdsvis Star Alliance repræsenteret ved Lufthansa samt SkyTeam repræsenteret ved KLM har hidtil været eksponent for netværkstrafikken på de jyske udenrigsruter.

Nu sætter SkyTeam-alliancen yderligere turbo på væksten i det vestdanske marked. Den 27. marts 2011 åbner Air France med tre daglige afgange mellem Billund og Paris-CDG, mens hollandske KLM vil åbne med to daglige afgange mellemAalborg og Amsterdam.

Dermed er bolden givet op til en øget kamp om den jyske udenrigsflytrafik, idet Lufthansasamtidig har valgt at opgradere fra tre til fire daglige frekvenser på ruten mellem Billund og Frankfurt.

KLM to gange dagligt fra Aalborg

KLM´s beslutning om at etablere ruten fra Aalborg til Amsterdam er kommet i stand efter en lang proces, hvor den nordjyske lufthavn sammen med Air France KLM´s danske ledelse har arbejdet målrettet på rutens etablering.

“Med den nye KLM-rute til Amsterdam har vi nået en vigtig milepæl i den strategiske udvikling for Aalborg Lufthavn,“udtaler en gladlufthavnsdirektør Søren Svendsen til CHECK-IN.dk.

Men med mere end 20 daglige indenrigsafgange til København, vil der naturligvis også blive færre passagerer på indenrigsruten. “Den nye rute vil tage lidt fra indenrigstrafikken, men vi vurderer det til at være marginalt. Det vigtigste er at skabe en så god infrastruktur som muligt for regionen,“ mener Søren Svendsen.

Aalborg-Amsterdam ruten vil blive opereret med to daglige afgange med et fly af typen Fokker F70 med plads til 80 passagerer. Der er afgang fra Aalborg Lufthavn kl. 06.25 og kl. 14.15 med returflyvninger kl. 12.25 og 20.35 fra Amsterdam.

Fra Amsterdam kan KLM tilbyde forbindelser til 78 europæiske destinationer og 74 interkontinentale destinationer. Den nye rute mellem Aalborg og Amsterdam er samtidig den eneste nye europæiske rute i Air France KLM-netværket for den kommende sommer.

Billund-Paris styrker netværkstrafikken

Den nye rute mellem Billund og Paris-CDG er til gengæld en øgning i SkyTeam-trafikken fra den størstejyske lufthavn. I forvejen flyver KLM fire gange dagligt mellem Billund og Amsterdam med Boeing 737-400.

Med tre daglige afgange til den franske storlufthavn vil Air France skabe bedre muligheder i transfer-trafikken til selskabets mange interkontinentale ruter fra Paris.

På alle hverdage flyves der kl. 07.00, 12.45 og 17.55 fra Billund, mens returflyvning fra Paris sker kl. 09.35, 15.30 og 20.10. Herudover vil der være to afgange på lørdage og søndag. Det bliver et af Air France´s to regionale datterselskaber, der skal operere ruten, hvilket vil sige Brit Air med CRJ200 eller selskabet Regional med Embraer-kapacitet.

Dennye satsning fra Air France KLM betyderen samlet øgning i udenrigs-kapaciteteten på 15.000 sæder om måneden fra de to jyske lufthavne.

Cimber Sterling flyver i forvejen to gange dagligt mellem Billund og Paris-CDG med en CRJ200. Selskabet har en “Special Prorate Agreement“ med Air France, således at der kan tilbydes gennemgangspriser til destinationer i Air France-netværket. Men det franske selskab har dog i første omgang valgt at beholde SPA-aftalen med Cimber Sterling, der dog vil komme under pres på ruten.

Air France KLM har nu for alvor taget handsken op i kampen om det skandinaviske luftfartsmarked. I Norge flyver selskabets til seks forskellige lufthavne med stigende succes. I Danmark har det fransk-hollandske selskab således valgt at satse stort på det vestdanske marked. Men der satses også fra Københavns Lufthavn, idet selskabet udvider fra fem til seks daglige afgange mellem København og Amsterdam fra sommerfartplanen.

Foto: Air France KLM indleder en kæmpe jysk offensiv med nye ruter fra Billund til Paris og fra Aalborg til Amsterdam.