Foto: South African Airways

Kamp for overlevelse: Kun 19 ruter tilbage

South African Airways lukker otte udenrigsruter og alle indenrigsruter med undtagelse af en enkelt rute. Det sker som led i plan, der skal redde selskabet fra konkurs.

Det kriseramte flyselskab South African Airways (SAA) kæmper for at overleve og skærer nu helt ind til benet for at reducere omkostningerne.

Det sydafrikanske Star Alliance-selskab har besluttet at iværksætte en redningsplan med en række foranstaltninger – heriblandt lukning af en lang række ruter.

Selskabet lukker både langdistanceruter, regionale ruter samt alle indenrigsruter med en enkelt undtagelse. Samlet set vil SAA ved udgangen af februar kun have 19 ruter tilbage i netværket.

Rute til München lukkes
SAA lukker fra 29. februar 2020 blandt andet langdistanceruterne fra Johannesburg til München, Sao Paulo, Guangzhou og Hongkong.

De langdistanceruter, som bliver tilbage, er ruterne fra Johannesburg til Frankfurt, London Heathrow, New York, Perth og Washington via Accra.

I selskabets regionale rutenetværk lukkes ruterne fra Johannesburg til Entebbe, Luanda, Ndola samt Abidjan via Accra. De regionale ruter, der bevares, går fra Johannesburg til Blantyre, Dar es Salaam, Harare, Kinshasa, Lagos, Lilongwe, Lusaka, Maputo, Mauritius, Nairobi, Victoria Falls, Livingston og Windhoek.

I indenrigsnetværket lukker SAA alle sine ruter med undtagelse af ruten mellem Johannesburg og Cape Town. Den rute vil dog fremover blive betjent i et reduceret omfang i forhold til tidligere.

Alle øvrige indenrigsruter, herunder ruterne til Durban, East London og Port Elizabeth, indstilles fra 29. februar 2020. De indenrigsruter, som betjenes af datterselskabet Mango, påvirkes ikke af ændringerne.

Ændringer i organisationen
Foruden de omfattende ændringer i rutenetværket omfatter redningsplanen også ”optimering af organisationsstrukturer” i selskabet og genforhandling af nøglekontrakter med leverandører, oplyser SAA i en pressemeddelelse.

”De initiativer, vi tager nu, vil styrke SAAs forretning. Vi mener, at dette burde give vores loyale kunder en forsikring om, at SAA bevæger sig i den rigtige retning. Vi er fokuseret på vores mandat til at gendanne SAA til et sundt kommercielt selskab og skabe et flyselskab, som sydafrikanere vil være stolte af,” hedder det i en kommentar fra de to såkaldte Business Rescue Practitioners, Les Matuson og Siviwe Dongwana, som har fået til opgave at forsøge at få flyselskabet på ret køl igen.

Ifølge pressemeddelelsen har SAA ikke planer om at foretage yderligere væsentlige ændringer i rutenetværket. ”Passagerer og rejsebureauer kan derfor føle sig sikre på at booke fremtidige rejser med South African Airways,” hedder det.

 

Relaterede artikler:

SAA flyver videre på nyt banklån

South African Airways: Vi flyver stadig

South African Airways i betalingsstandsning