Foto: South African Airways

South African Airways: Vi flyver stadig

Det kriseramte SAA er tvunget til at indstille en række flyvninger i denne uge, og i en pressemeddelelse understreges det, at selskabet stadig er flyvende.

Flyselskabet South African Airways (SAA) er i store økonomiske vanskeligheder og har valgt at aflyse en række afgange i denne uge.

Ifølge en pressemeddelelse på selskabets hjemmeside sker aflysningerne som led i en ansvarlig strategi om at spare penge og optimere selskabets position under den igangværende business rescue-proces – en kontrolleret betalingsstandsning, som selskabet påbegyndte i december 2019.

Samtidig siger selskabet dog samtidig, at konsolideringen af rutenetværket er i overensstemmelse med SAA’s sædvanlige politik om at gennemgå og justere ruter i forhold til efterspørgslen.

Daglig forbindelse til München er aflyst
Aflysningerne omfatter både en række indenrigsflyvninger og udenrigsflyvninger – heriblandt forbindelserne mellem Johannesburg og München den 21., 22., 23., 24. og 25. januar på rutenumrene SA264 og SA265.

SAA vil forsøge at ombooke passagerer til selskabets ruter fra Johannesburg til henholdsvis Frankfurt og London Heathrow.

På indenrigsnetværket aflyses en række flyvninger mellem Johannesburg og Cape Town samt mellem Johannesburg og Durban.

SAA: Vi flyver stadig
Der har de seneste dage været forlydender i sydafrikanske medier om, at det statsejede SAA er på vej til at indstille sine operationer. Det fik mandag selskabet til at udsende en pressemeddelelse, hvor det forsikrede kunder og interessenter om, at flyvningerne til alle selskabets destinationer fortsætter som normalt.

Det viste sig imidlertid ikke at holde stik, og tirsdag måtte selskabet så udsende endnu en pressemeddelelse med informationer om rækken af aflyste afgange og årsagen til aflysningerne. I denne meddelelse hedder det også, at der muligvis kan komme yderligere ændringer i flyveplanerne i de kommende dage.

Ni langdistancefly sat til salg
Det sydafrikanske Star Alliance-selskab har længe været i store økonomiske vanskeligheder og har kun overlevet ved, at den sydafrikanske regering gentagne gange har pumpet penge i selskabet.

I slutningen af 2019 meddelte SAA, at det planlægger at afskedige over 900 medarbejdere ud af i alt 5.000 ansatte. Det skal ske som led i en stor omstrukturering, der skal modvirke alvorlige økonomiske tab. Planerne om en fyringsrunde udløste i november en over en uge lang strejke blandt selskabets kabinepersonale og teknisk personale.

Ifølge Reuters har SAA sat ni af sine Airbus A340-langdistancefly samt 15 reservemotorer til salg. Det fremgår af et udbudsdokument, som nyhedsbureauet har set. SAA’s flåde omfatter syv Airbus A340-300, ni Airbus A340-600 samt fire helt nye A350-900.

 

Relaterede artikler:

South African Airways i betalingsstandsning

South African Airways på vingerne igen

South African Airways lammes af strejke

Star Alliance-selskab vil fyre hver femte ansat