Boeing 767-300ER fra Condor. (Foto: © Thorbjørn Brunander Sund, Danish Aviation Photo)

Kapitalfond overtager majoritet i Condor

Den tyske kapitalfond Attestor har købt 51 procent af aktierne i Condor. Der skydes 1,5 milliarder kroner ind i selskabet, og den nye ejer stiller yderligere kapital til rådighed til flådefornyelse.

Udfordringerne for det tyske lavpris- og charterflyselskab Condor har været massive gennem de seneste snart to år. Først indgav moderselskabet Thomas Cook Group konkursbegæring i efteråret 2019, og blot et halvt år senere ramte coronapandemien med fuld styrke.

I mellemtiden har Condor holdt sig flyvende ved hjælp af statsstøtte fra den tyske forbundsregering og delstatsregeringen i Hessen, men nu ser det ud til, at fremtiden for det tyske flyselskab er blevet sikret.

Den tyske kapitalfond Attestor har købt 51 procent af aktierne i selskabet, og skyder 200 millioner euro, eller godt 1,5 milliarder kroner, ind i selskabet. Herudover vil Attestor stille yderligere 250 millioner euro (1,86 milliarder kroner) til rådighed, så Condors langdistanceflåde kan blive moderniseret.

4.050 jobs er sikret
Med aftalen er det lykkedes at redde 4.050 jobs i flyselskabet samt i datterselskabet Condor Technik, hvilket glæder flyselskabets ledelse.

“Vi er stolte af, at vi har været i stand til at overbevise Attestor, at Condor som en traditionsrig virksomhed med en 65-årig historie kan levere kvalitetsferier og fremragende service. Vores partnerskab giver os mulighed for sammen med vores andre industrille partnere at fremme vores vision om bæredygtig flyrejse, lancere innovative produkter og fremme digital transformation. Vores medarbejdere har bevist, at de er parate til at gå en ekstra mil – ikke kun for Condor, men også for vores kunder og partnere. ”siger koncernchef Ralf Teckentrup.

I første omgang erhverver Attestor kun 51 procent af aktierne, mens de resterende 49 procent forbliver hos SG Luftfahrtgesellschaft, der tilsammen er kontrolleret af forbundsregeringen og delstatsregeringen i Hessen. Det er aftalt, at Attestor kan købe de resterende aktier på et senere tidspunkt.

Den lånefacilitet, som tidligere har været givet af de regionale og nationale myndigheder vil blive genforhandlet og skal efterfølgende godkendes af EU-Kommissionen i henhold til reglerne om statsstøtte.

Ejer med portefølje i rejseindustrien
Det er ikke første gang, at Condor har været forsøgt solgt siden Thomas Cook-konkursen. I slutningen af januar 2020 meddelte den statsejede polske luftfartsvirksomhed Polish Aviation Group (PGL), at der var indgået en aftale sammen med polske LOT at overtage Condor. De planer blev dog dog forpurret af coronakrisen, og blot to måneder senere trak den polske luftfartskoncern sig fra aftalen.

Den nye ejer er allerede engageret i rejseindustrien. Attestor, der er kontrolleret af  Jan-Christoph Peters, ejer således en større aktiepost i biludlejningsselskabet Europcar og har også en række hoteller i Italien og Holland i porteføljen.

“Condor er et stærkt brand med en dokumenteret forretningsmodel på et attraktivt marked. Som førende på det tyske marked for fritidsflyvninger er Condor især godt positioneret, når turismemarkedet retter sig. Efter en vellykket omstrukturering er virksomhedens omkostningsplatform meget konkurrencedygtig. Ved at investere i Condor skaber vi ikke kun grundlaget for en vellykket genstart, men vi baner også vejen frem for selskabets langsigtede udvikling til Europas førende charterflyselskab. Derfor vil vi investere betydeligt i at modernisere Condor-flåden,” forklarer Jan-Christoph Peters i en pressemeddelelse.

 

Relaterede artikler:

Rekonstruktion af Condor er godkendt

LOT-køb af Condor er annulleret

Tre investorgrupper har budt på Condor