En Boeing 757-300 fra det tyske flyselskab Condor. (Foto: © Thorbjørn Brunander Sund, Danish Aviation Photo)

Tre investorgrupper har budt på Condor

Det tidligere Thomas Cook-datterselskab Condor har angiveligt tre interesserede købere. Endelige købstilbud på det tyske flyselskab skal afgives inden jul.

Selv om den britiske rejsegigant Thomas Cook Group indgav konkursbegæring den 23. september i år, kunne det tyske datterflyselskab Condor alligevel fortsætte med at flyve med hjælp fra lokale myndigheder.

Siden har det været uvist, hvem den fremtidige ejer af Condor bliver. Interessen for det tyske flyselskab, der øgede overskuddet i regnsskabsåret 2018/19, er imidlertid ganske fin. Det tyske medie WirtschaftsWoche skriver, at tre forskellige investorgrupper har vist interesse for selskabet.

Én af de investorer, der skal have afgivet bud på Condor, er det amerikanske private equity-firma Apollo, der i forvejen ejer det spanske lavprisflyselskab Volotea. Apollo ser muligheder i at indgå partnerskab med de tyske rejsearrangører DER Touristik og Schauinsland Reisen for at styrke chancen for at erhverve Condor.

De tyske rejsearrangører har stor interesse i at bevare Condor på det tyske marked, hvilket således har fået opmærksomhed fra Apollo.

Afklaring til januar
De tre interesserede investorgrupper skal have afgivet de første uforpligtende købstilbud på Condor. Inden jul skal der være afgivet bindende bud på selskabet, skriver WirtschaftsWoche. Administrerende direktør i Condor, Ralf Teckentrup, forventer, at der i løbet af januar eller lidt senere vil være klarhed over flyselskabets nye ejerstruktur.

Ralf Teckentrup håber, at Condor kan blive solgt som én enhed, da selskabet længe har været rentabelt. Men det tyske medie spekulerer i, at potentielle investorer også kunne være interesseret i dele af Condor. Eksempelvis kunne easyJet være interesseret i kortdistanceforretningen, mens Lufthansa kunne have interesse i langdistanceruterne, lyder det.

Condor fik et lån på 380 millioner euro (2,84 milliarder kroner, red.) af den tyske forbundsstat og delstaten i Hessen for at undgå insolvens efter konkursen i moderselskabet Thomas Cook. Lånet skal tilbagebetales til den tyske statsbank KfW inden den 31. marts 2020.

I øjeblikket råder Condor over 50 fly – herunder otte Airbus A320-200, 10 Airbus A321-200, én Airbus A330-200, 15 Boeing 757-300 samt 16 Boeing 767-300. Gennemsnitsalderen er 18,4 år. Condor beskæftiger i alt 4.900 medarbejdere.

 

Relaterede artikler:

Thomas Cook-flyselskab øger overskuddet

Thomas Cook-selskab flyver videre på statslån

116 fly hos konkursramte Thomas Cook