En Boeing 787-9 Dreamliner fra Etihad Airways. Foto: © Thorbjørn Brunander Sund, Danish Aviation Photo

Kina suspenderer midlertidigt to internationale flyselskaber

To internationale flyselskaber må midlertidigt ikke sende fly til Shanghai, da de har haft flere coronasmittede passagerer om bord på flyvninger til den kinesiske storby.

De civile luftfartsmyndigheder i Kina har oplyst, at et mellemøstligt og et asiatisk flyselskab i øjeblikket ikke må operere til en bestemt destination i landet.

Der er tale om Etihad Airways, der flyver mellem Abu Dhabi og Shanghai, og SriLankan Airlines, der har en rute mellem Colombo og Shanghai. De to flyselskaber er blevet suspenderet på disse ruter, da flere passagerer er blevet testet positive for COVID-19 på de seneste flyvninger.

Seks passagerer blev testet positiv for COVID-19 på Etihad Airways-flyvningen EY862 den 3. august. På rute UL866 hos SriLankan Airlines den 7. august har det vist sig, at der var 23 personer med COVID-19. Det viser en erklæring, som de kinesiske luftfartsmyndigheder, CAAC, lagde frem onsdag.

Suspenderingen af Etihad Airways vil vare i en uge fra 17. august, mens flyvningerne fra SriLankan Airlines vil være suspenderet i fire uger.

Et flyselskab vil få suspenderet sine flyvninger i en uge, hvis antallet af smittede når fem til den respektive destination. Suspenderingen varer i fire uger, hvis antallet af passagerer, der bliver testet positiv, stiger til 10.

Må ikke omplacere kapacitet
For at inddæmme smitten har CAAC blandt andet indført en ordning for belønning, og dette skete med virkning fra 4. juni. Det skriver det kinesiske netmedie china.org.cn.

Politiken hos CAAC foreskriver, at et flyselskab må øge sit ugentlige antal afgange til to, hvis samtlige ankomne passagerer til Kina testes negativ for COVID-19 tre uger i træk.

CAAC oplyser desuden, at flyselskaber ikke må flytte frekvenser fra suspenderede ruter til eventuelle andre kinesiske ruter.

En tredje rute er også blevet suspenderet af de kinesiske luftfartsmyndigheder. Det er rute MU212 mellem Manila i Philippinerne og Shanghai fra China Eastern Airlines, der således er Kinas eget flyselskab. Der viste sig at være seks smittede passagerer på den kinesiske flyvning 5. august. Det kinesiske flyselskab må dermed ikke operere på denne rute i en uge fra 17. august.

 

Relaterede artikler:

Kina er ny storaktionær i Norwegian

Finnair vender tilbage til Shanghai

“Kina er fortsat et nøglemarked for os”