En Airbus A350 XWB fra Finnair. (Foto: Airbus | PR)

Finnair vender tilbage til Shanghai

Finnair har fået tilladelse fra de kinesiske myndigheder til at genåbne ruten til Shanghai. Første flyvning finder sted allerede i denne uge.

Tilbage i maj annoncerede det finske flyselskab, Finnair, at man gradvist ville genåbne sine ruter til de vigtigste asiatiske markeder i løbet af sommeren. Dengang var meldingen, at man håbede på, at ruterne fra Helsinki til henholdsvis Beijing og Shanghai ville kunne genåbnes i løbet af sommeren.

“Vi forventer at kunne genstarte operationerne til Shanghai og Beijing Capital i juli – med forbehold for myndighedernes godkendelse – men vi kommer ikke til at betjene Nanjing, Guangzhou, Beijing Daxing og Xi’an i år. Rejser mellem Kina og Europa har været et vækstmarked, og vi forventer, at det vil begynde at rette sig, når rejsestriktionerne gradvist bliver fjernet i de forskellige lande.” sagde Finnairs General Manager i Kina, Robert Öhrnberg, til CHECK-IN.dk tilbage i maj.

Godkendelse på plads
Og nu er myndighedsgodkendelsen for ruten til Shanghai på plads, og Finnair sender derfor en af sine Airbus A350XWB på vingerne med kurs mod millionbyen i det østlige Kina allerede 23. juli.

Rutenummer AY087 letter fra Helsinki Vantaa torsdag klokken 17.50 lokal tid og skal efter planen sætte hjulene på landingsbanen i Shanghai Pudong International Airport 8 timer og 55 senere, det vil sige fredag morgen klokken 07.45 lokal tid. Returflyvningen finder sted i løbet af fredagen. Og foreløbig bliver ruten kun betjent én gang om ugen.

Vigtigt skridt
”Genåbningen af vores Shanghai-rute er gode nyheder for vores kunder og et vigtigt skridt for os, da Kina fortsat spiller en nøglerolle i Finnairs strategi. Vi ser frem til at øge vores service til det kinesiske marked hurtigst,” siger Ole Orvér, kommerciel direktør hos Finnair.

Finland har for nylig genåbnet sine grænser for arbejdsrelaterede rejser fra Kina, men indrejsen til Finland er stadig begrænset, indtil der træffes en beslutning på EU-niveau om gensidighed.

Der er foreløbig ingen ny melding fra Finnair om, hvornår selskabet forventer at kunne genåbne ruten til Beijing Capital. Det finske flyselskab er dog det første nordiske selskab, der vender tilbage til det vigtige kinesiske marked.

 

Relaterede artikler:

“Kina er fortsat et nøglemarked for os”

Finnair genoptager langruter til juli

Finnair indfører maskepåbud i fly