Kinesisk selskab vil åbne Oslo-rute i oktober

Kinesiske Hainan Airlines har fået tildelt slot-tider i Oslo Lufthavn og vil angiveligt åbne rute fra Beijing i oktober.

Oslo Lufthavn er kommet et skridt tættere på at få sin første direkte flyrute til Kina.

Som CHECK-IN.dk skrev i juni, har det kinesiske flyselskab Hainan Airlines ansøgt om og fået landingsrettigheder til en direkte rute mellem Beijing og Oslo, og nu har selskabet også fået tildelt slot-tider i Oslo Lufthavn.

Ifølge websitet hangar.no vil Hainan Airlines fra 28. oktober i år og frem til 30. marts næste år flyve dagligt mellem Beijing til Oslo med rutenummer HU0769/HU0770. Ankomsttiden i Oslo Lufthavn er sat til kl. 11.30.

Indsætter Airbus A330
Hainan Airlines ventes at betjene ruten med selskabets Airbus A330-300 fly, som er indrettet med 32 sæder på business class og 260 sæder på economy class.

Selskabet har i alt 17 A330-300 i sin flåde, som endvidere omfatter Airbus 330-200, Boeing 787-9, Boeing 787-8, Boeing 737 MAX8, Boeing 737-800 og Boeing 737-700.

Det er endnu ikke muligt at bestille billetter til ruten på Hainan Airlines website, og ifølge hangar.no er der fortsat en lille risiko for, at ruten bliver udsat.

Planlagte ruter til Norden udeblev
Sidste år annoncerede i alt seks kinesiske selskaber planer om at åbne nye ruter til Norden, men nogle af de planlagte ruter er allerede opgivet igen.

Beijing Capital Airlines har aflyst planer om en rute fra Beijing til København, og lavprisselskabet Lucky Air etablerede alligevel ikke en ny trekantsrute mellem Kunming, Chengdu og Helsinki, som det ellers var annonceret.

Kinas fjerdestørste selskab
Hainan Airlines er Kinas fjerdestørste flyselskab efter China Southern, China Eastern og Air China, og det største privatejede flyselskab i landet.

Selskabet havde 71,7 millioner passagerer sidste år – en markant vækst på ikke mindre end 52,5 procent i forhold til 2016. Langt hovedparten af passagererne – 67,4 millioner – var indenrigsrejsende. Antallet af internationale passagerer med selskabet steg med 75,3 procent til fire millioner i 2017.

Relaterede artikler:

Endnu et kinesisk selskab på vej til Skandinavien

Kinesiske fly invaderer Europa

Kinesere planlægger nordisk invasion