Embraer E175 fra KLM. (Foto: KLM | PR)

KLM åbner ny rute til Polen

Poznan bliver den femte destination i Polen for hollandske KLM, når selskabet den 25. oktober vil starte daglige flyvninger til byen, der var landets første hovedstad.

Med den reducerede efterspørgsel under coronakrisen, vil der i højere grad blive brug for flyselskaber, der satser på traditionel “hub-and-spoke” trafik.

Et af disse selskaber er KLM, der 25. oktober åbner sin femte rute til Polen. Denne gang er destinationen Poznan, der var den oprindelige hovedstad i Polen. 

Der startes op med daglige flyvninger med Embraer E175-fly, der har plads til 88 passagerer fordelt med 68 i Economy Class og 20 sæder på Business Class. Der er tale om en tidlig eftermiddagsrotation med afgang fra Amsterdam-Schiphol kl. 14.40 og ankomst i Poznan kl. 16.20. Returflyvningen finder sted kl. 16.50, og flyet er tilbage i Schiphol kl. 18.35.

“Poznan er ny i KLM-netværket. Ved at tilføje denne destination styrker KLM sin position på det polske marked og absorberer faldet i efterspørgslen på andre ruter i Europa,” hedder det i en meddelelse fra SkyTeam-selskabet.

Samme destinationer som SAS
Med ruten får KLM mulighed for at tilbyde en onestop-forbindelse fra op til 15 lufthavne i Norden via Amsterdam-Schiphol. Her kan det hollandske flyselskab dog vente at få konkurrence fra SAS, der fra begyndelsen af september atter flyver dagligt fra København til Poznan.

SAS har traditionelt godt fat i det polske marked. Der flyves til Gdansk, Krakow, Poznan, Warszawa og Wroclaw, hvilket dermed vil være præcist de samme destinationer, som KLM kommer til at betjene med den femte polske destination. Derudover har SAS frem til COVID-19-pandemien også fløjet til Stettin.

Det er ikke alene ruten til Polen, som KLM tilføjer til rutenetværket. Selskabet har for nylig annonceret Cork i Irland, Southampton i Storbritannien og Riyadh i Saudi-Arabien som nye destinationer. De to nye ruter til De Britiske Øer betjenes også med Embraer E175, mens ruten til Saudi Arabien flyves med Airbus A330.

Relaterede artikler:

AF-KLM vil tilbage på alle destinationer i sommer

KLM gennemfører 20.000 flyvninger i juli og august

KLM vil introducere ægte Premium Economy