En Cessna Grand Caravan turboprop.

KLM Cityhopper overvejer Cessna-fly

KLM’s regionale selskab ser på muligheden for at anskaffe sig mindre fly af typen Cessna. Det skal dog ikke indsættes i den normale ruteflyvning.

KLM’s regionale selskab KLM Cityhopper, som blandt andet flyver på ruterne mellem Amsterdam og København, Billund og Aalborg, overvejer at anskaffe et eller flere fly af typen Cessna.

Det lyder umiddelbart overraskende, at et regionalt selskab, som i dag udelukkende flyver med Embraer E190 og E175 fly med henholdsvis 100 og 88 sæder, vil udvide flåden med mindre Cessna-fly, som typisk har plads til et sted mellem otte og 14 passagerer.

Men der ligger en god forklaring bag. Tre af de 49 Embraer-fly i KLM Cityhoppers flåde er reservefly, som selskabet blandt andet bruger til at flyve teknikere og reservedele fra Amsterdam til andre KLM Cityhopper-destinationer, hvis et selskabets fly har brug for reparation.

Fra tre til ét reservefly
KLM Cityhopper ønsker at reducere antallet af reservefly i flåden fra tre til blot ét for at udnytte flåde så effektivt som muligt. En af mulighederne til at opnå dette kunne være at anskaffe et Cessna-fly til at løse opgaverne med at flyve med teknikere og reservedele. Det siger KLM Cityhoppers administrerende direktør Warner Rootliep til det hollandske medie Up in the Sky.

”Vi har ikke mulighed for at få udført reparationer på alle de udestationer, vi flyver til, og til nogle af destinationerne flyver vi kun én gang om dagen,” siger Warner Rootliep og nævner den nye destination Växjö i Sverige som et eksempel.

“Med en Cessna kan vores egne teknikere for eksempel flyve ind med en reservedel, og en ny besætning vil også kunne flyves ind på den måde, hvis det er nødvendigt,” siger KLM Cityhopper-chefen til Up in the Sky.

Jetfly eller turboprop?
Warner Rootliep kommer i interviewet med det hollandske medie ikke ind på, hvilken type af Cessna-fly han har i tankerne.

Cessna producerer i dag både Citation-jetfly, som i forskellige udgaver har plads til mellem syv og 12 passagerer, og én motors turbopropfly som Cessna Caravan og Grand Caravan med plads til 8-14 passagerer. Derudover er Cessna også på vej med det nye tomotorers turbopropfly Cessna SkyCourier, som får plads til 19 passagerer.

Cessna producerer endvidere små propelfly som Cessna Skyhawk og Cessna Skylane med plads til maksimalt fire passagerer.

Relaterede artikler:

Nye måltider på KLM Cityhopper

KLM Cityhopper køber 17 nye fly

KLM-selskab træner piloter ved Ringkøbing Fjord