Den nye kabineklasse Premium Comfort hos KLM. Foto: Doron Sajet/Twitter

KLM klar med ny Premium Comfort

I onsdags havde KLM den første officielle flyvning med sin nye klasse, Premium Comfort, der indledningsvis vil være tilgængelig på selskabets Boeing 787 Dreamlinere.

Premium Comfort Class har været tilgængelig hos KLM fra 27. august, men den nye kabineklasse blev officielt markeret på en flyvning fire dage senere – altså i onsdags.

Premium Comfort blev formelt indviet på en flyvning fra Amsterdam Schiphol til New York-JFK, og den blev udført af en Boeing 787-10 Dreamliner med registreringen PH-BKA. Dette er det første fly, der har fået installeret den nye klasse, skriver det hollandske medie Zakenreisnieuws.nl.

Frem til slutningen af 2023 vil samtlige Boeing 787 Dreamlinere og Boeing 777 hos KLM få installeret det nye kabineprodukt. Premium Comfort lægger sig mellem de nuværende kabineklasser World Business Class og Economy Comfort Class. Den fjerde klasse er Economy Class.

Sæderne på Premium Comfort er designet af Collins Aerospace, og afstanden mellem sæderne er 38 tommer (96,5 centimeter, red.). Ryglænet kan justeres otte tommer tilbage (20,3 centimeter, red.). Skærmen ved hvert sæde er 13,3 tommer, og der er også en fodstøtte.

Sædeantal fra 21 til 28 afhængig af flytype
Antallet af sæder i Premium Comfort varierer alt efter flytype. Boeing 787-9 Dreamliner får 21 sæder, 787-10 har 28 sæder, mens der bliver 24 sæder i både Boeing 777-200 og 777-300.

KLM vil på interkontinentale ruter servere ét eller to varme måltider i Premium Comfort afhængig af turens længde. Der vil kunne vælges mellem kød-, fisk- eller vegetarretter. Kaffe, te, likør, is, snacks og cocktails vil være tilgængeligt mellem måltiderne.

I lufthavnen vil rejsende på Premium Comfort kunne bruge SkyPriority, så de ikke skal stå længe i kø ved check-in og boarding. Kabineklassen inkluderer desuden mere fleksible bagageregler.

34 ruter med Premium Comfort
Premium Comfort vil blive rullet ud i det næste halvandet år, men i første omgang er der fokus på at installere den nye kabine i KLMs seks Boeing 787-10 Dreamliner. Herefter kommer turen til selskabets 13 787-9, inden der afsluttes med at indrette de 31 Boeing 777-fly.

AeroRoutes har lavet en oversigt over, hvornår Premium Comfort fra KLM bliver tilgængelig på de enkelte markeder. I første omgang vil produktet være til salg på ruter til Nordamerika. Eksempelvis vil der være Premium Comfort på flyvningerne til San Francisco fra 3. september 2022, mens det vil ske fra 15. september på ruten til Chicago.

Hurtigt bliver den nye kabineklasse også tilgængelig på ruter til verdensdele som Afrika og Sydamerika. KLM introducerer Premium Comfort til Nairobi fra 18. september 2022 og til Rio de Janeiro fra 19. oktober 2022. Til det asiatiske marked vil Premium Comfort blandt andet blive tilgængeligt på ruten til Tokyo Narita fra 5. november 2022.

KLM vil frem til slutningen af 2023 introducere Premium Comfort på i alt 34 langdistanceruter. På ni af ruterne bliver produktet først tilgængeligt i 2023, mens resten bliver i indeværende år.

 

Relaterede artikler:

Sådan bliver KLMs nye Premium Economy

KLM vil introducere ægte Premium Economy

KLM afviser beslutning om kun at servere vegetarmad