(Foto: KLM Catering Services | PR)

KLM afviser beslutning om kun at servere vegetarmad

KLM afslår forlydender om, at flyselskabet fremover kun vil servere vegetarmad til sine passagerer på economy class på de længste flyvninger.

Rygter om, at KLM kun vil til at servere vegetarmad til passagererne på langdistanceflyvninger, har ikke hold i virkeligheden.

Det understreger det hollandske flyselskab, der ifølge NL Times har måttet reagere efter rapporter om disse planer i det hollandske medie De Telegraaf. De rejsendes valg inden for madserveringen vil forblive uændret, siger en talsmand fra KLM.

Mediet citerede mandag KLMs kundeoplevelsesdirektør, Boet Kreiken, for, at flyselskabet af hensyn til at blive mere bæredygtigt vil skifte til udelukkende vegetarserveringer på langdistanceflyvninger for at følge tendensen med at spise mindre kød.

”Kunders valgfrihed er vigtig”
På flyvninger inden for Europa får passagerer på economy class hos KLM allerede nu serveret vegetarmad, skriver De Telegraaf. Og dette vil blive rullet ud til hele flyselskabets netværk i de kommende år, skriver mediet.

”Næsten ingen lagde mærke til, at vi ikke længere serverer kød på europæiske flyvninger. Dette er det næste trin, og det er forskelligt fra hver region i verden. På flyvninger fra Texas eller Sydamerika kan kød blive lidt længere. Men tendensen går unægtelig mod bæredygtighed. Det her handler om at gøre vores tilbud grønnere,” er Boet Kreiken citeret for at sige.

At overgå til vegetarmad på samtlige flyvninger er dog ikke besluttet endnu, fastslår en talsmand fra KLM. Idéen om at skifte til vegetarisk mad ”er blevet foreslået” internt i selskabet i forbindelse med bæredygtighed, men at der er på ingen måder er konkrete planer om dette.

”Bæredygtighed er også et vigtigt tema for vores catering. Vi ser på globale og sociale tendenser og tilpasser vores menu derefter. Når vi beslutter menuen, er vores kunders valgfrihed vigtig, og måltiderne skal være velsmagende og af høj kvalitet. KLM fornyer regelmæssigt madudbuddet og tilpasser det til sine kunders behov og ønsker,” lyder det i en meddelelse fra KLM ifølge NL Times.

 

Relaterede artikler:

Skuffet KLM tvinges til at annullere tre USA-ruter

KLM-piloter rapporterer møde med UFO

Mulig listeriainficeret mad på KLM-fly