KLM overhaler SAS på punktligheden

Dugfriske tal fra de europæiske luftfartsselsskaber viser, at KLM i juni måned havde flere præcise ankomster end SAS.

For at understøtte mediekampagnen “SAS flyver til tiden“ har SAS gjort meget ud af at fortælle omverdenen, at selskabet var det mest præcise luftfartsselskab i maj måned. Tallene baserede sig på en opgørelse fra FlightStats.com, der indsamler data fra op imod 50 forskellige luftfartsselskaber i Europa – såvel full-service selskaber som lavprisflyselskaber.

I opgørelsen for maj måned var SAS det mest præcise selskab målt på ankomster, og hvis man vel at mærke ikke medregner regionale flyselskaber samt selskaber, der er en del af en større luftfartskoncern.

Nu er juni-tallene publiceret, og denne gang må SAS se sig distanceret af KLM, der ankom til tiden (indenfor et tidsinterval på 15 minutter) i 89,85 % af samtlige 8.546 flyvninger. SAS ankom til tiden på 88,67 % af sine 11.887 flyvninger. Hertil skal dog nævnes, at SAS Braathens i Norge, der opgøres separat, havde en punktlighed på 91,84 %.

KLM fly

KLM overhaler SAS på punktligheden

Danske Cimber Sterling er næsten oppe på siden af SAS med 88,44 % rettidige ankomster, mens de norske lavpriskolleger hos Norwegian er lidt længere nede på listen med 83,72 %.

Bundproppen indtages afselskaber som italienske Air One, Turkish Airlines samt græske Olympic Airlines. Her er der stor risiko for at komme forsinket frem til destinationen, især hvis man vælger Olympic Airlines, der kun ankom rettidigt på 27,29 % af samtlige flyvninger.