Amsterdam Schiphol Airport under nedlukning i april 2020. (Foto: Schiphol Airport)

KLM stopper alle interkontinentale ruter

KLM har besluttet at indstille alle interkontinentale ruter efter krav om, at alle indrejsende til Holland – også flybesætninger – skal fremvise både PCR-test og lyntest med negativt resultat.

Flyselskabet KLM indstiller fra på fredag alle interkontinentale ruter samt en række af selskabets europæiske flyvninger. Det skriver flere hollandske medier.

KLM har taget beslutningen som følge af, at den hollandske regering har indført krav om, at alle rejsende til Holland – inklusive transitrejser via Amsterdam Schiphol Airport – skal kunne fremvise to negative testresultater for coronavirus inden afrejsen – både en 72-timers PCR-test samt en antigentest (lyntest), som er gennemført inden for fire timer før flyrejsen.

Det kan ifølge KLM medføre, at besætningsmedlemmer risikerer at strande i udlandet, hvis de tester positivt i lyntesten. Derfor vælger selskabet at indstille alle interkontinentale flyvninger samt de europæiske flyvninger, som kræver at besætningen overnatter på destinationen.

”Vi ønsker ikke at risikere, at besætninger sidder fast i et fjernt land, hvis de tester positive. Så fra fredag ​​stopper vi alle interkontinentale flyvninger og alle flyrejser til europæiske destinationer, hvor besætningerne skal overnatte,” siger en talsmand for KLM til det hollandske medie Het Parool.

Forbud mod flyrejser fra 18 lande
Foruden kravet om dobbelte testresultater vil Holland også fra lørdag indføre forbud mod alle flyrejser fra Storbritannien, Sydafrika, Kap Verde og Den Dominikanske Republik samt følgende lande i Sydamerika: Argentina, Bolivia, Brasilien, Chile, Colombia, Ecuador, Fransk Guyana, Guyana, Panama, Paraguay, Peru, Surinam, Uruguay og Venezuela.

Herudover har myndighederne forlænget rejserestriktionerne, så man fraråder alle rejser helt frem til den 31. marts 2021.

Holland er i øjeblikket hårdt ramt af pandemien, og regeringen har udover de strenge indrejserestriktioner også besluttet at indføre et udgangsforbud fra kl. 20.30 til 04.30 hver dag fra den kommende weekend og foreløbigt frem til 9. februar. Restriktionerne skal dog først godkendes i det hollandske parlament.

Problem for vaccinetransport
KLM har op mod 270 ugentlige langruteflyvninger fra Amsterdam, men selskabet har formentlig få passagerer på de interkontinentale ruter i øjeblikket på grund af coronapandemien.

Flyene medbringer dog også fragt – herunder COVID-19-vacciner, og derfor skaber beslutningen om at indstille flyvningerne bekymring for distributionen af vacciner til Syd- og Mellemamerika.

Blandt de hollandske fagforeninger er der frygt for, at regeringens beslutning vil koste tusindvis af arbejdspladser inden for hollandsk luftfart.

”Vores regering har netop slået vores nationale flyselskab ihjel. Dette skridt vil sætte den hollandske økonomi længere bagud,” siger formanden for fagforeningen De Unie Reinier Castelein.

 

Relaterede artikler:

KLM reducerer i europæisk rutenet

KLM: Dybeste krise siden Anden Verdenskrig

AF-KLM vil tilbage på alle destinationer i sommer