Driftsdirektør René de Groot fra KLM skifter til British Airways. (Foto: KLM | PR)

KLM-topdirektør skifter til konkurrenten

Efter 32 år hos KLM skifter driftsdirektør René de Groot til British Airways, hvor han tiltræder en lignende stilling i en tid, hvor begge flyselskaber er udfordret af aflysninger og mandskabsmangel.

KLM skal på jagt efter en ny driftsdirektør, da den nuværende – René de Groot – har annonceret, at han fratræder sin stilling i det hollandske flyselskab den 15. juli og i stedet skifter til British Airways, hvor han vil starte som driftsdirektør i løbet af efteråret.

René de Groot har en lang karriere hos KLM bag sig, da han har været i flyselskabet siden 1990. Han blev udnævnt som driftsdirektør i november i 2014 og tiltrådte flyselskabets ledelsesgruppe i april det følgende år. I 2019 blev han desuden genudnævnt til posten i ledelsesgruppen.

I tillæg til posten som driftsdirektør har René de Groot ligeledes haft ansvaret for KLMs kommercielle driftstilladelse (AOC) i forhold til de civile luftfartsmyndigheder i Holland.

Siger farvel efter 32 år

René de Groot forventes at tiltræde hos British Airways den 1. oktober. I den forbindelse vil det britiske flyselskabs nuværende driftsdirektør, Jason Mahoney, skifte stilling således, at han i fremtiden vil fungere som teknisk direktør.

“Efter 32 fantastiske år hos KLM har jeg besluttet mig for at sprede vingerne og fortsætte min karriere som driftsdirektør hos British Airways. Jeg er indforstået med, at min afgang falder på et turbulent tidspunkt for KLM, men jeg forlader flyselskabet med en vished om, at genopretningen er i gang, og at organisationen kan fortsætte den udvikling trods de fortsatte udfordringer,” udtaler René de Groot.

Det oplyses, at tilsynsrådet hos KLM har iværksat arbejdet med at ansætte en ny driftsdirektør, og man håber, at det hurtigt vil falde på plads. I mellemtiden er de opgaver, som René de Groot hidtil har varetaget, blevet uddelegeret til andre ansatte i flyselskabet.

”René har en lang historie hos KLM, da han har været en del af flyselskabet siden 1990. Han har bidraget enormt til KLM først i rollen som pilot, senere som en del af ledelsen og i løbet af de seneste otte år i rollen som driftsdirektør,” lyder det fra formanden for tilsynsrådet Cees ‘t Hart, der udover sin rolle hos KLM også er koncernchef for Carlsberg Group.             

Aflyser 10.300 flyvninger
I løbet af foråret har der været store driftsudfordringer i KLM, der både har været ramt af mangel på kapacitet samt mandskab både hos flyselskabet selv og i den hollandske storlufthavn Schiphol, hvilket har resulteret i en hel del flyaflysninger de seneste par måneder.

Det tyder dog ikke på, at jobskiftet betyder, at René de Groot er færdig med at tackle den slags udfordringer. Ligesom KLM har British Airways nemlig kæmpet med lignende udfordringer i løbet af foråret, hvor både kaos i flere britiske lufthavne og aflyste flyvninger i perioder har været en del af hverdagen hos flyselskabet.

Senest har British Airways set sig nødsaget til at aflyse hele 10.300 flyvninger, der skulle have fundet sted i perioden mellem august og frem til slutningen af sommertrafikprogrammet i slutningen af oktober.

 

Relaterede artikler:

Få reduktioner på danske KLM-ruter

KLM-topchef skifter til Indiens største flyselskab

Tilbage til KLM som ny koncernchef