Pieter J Th. Elbers, CEO KLM

KLM-topchef skifter til Indiens største flyselskab

Pieter Elbers skifter tilværelsen som koncernchef i KLM ud med en tilsvarende stilling i IndiGo, der er Indiens største flyselskab. Han forventes at begynde i jobbet 1. oktober 2022.

I januar i år blev det oplyst, at Pieter Elbers ikke ville forlænge sin kontrakt som koncernchef for KLM. Og nu har hollænderen fundet et nyt job.

Pieter Elbers er således blevet ansat som ny koncernchef i lavprisflyselskabet IndiGo, hvor han efter planen vil tiltræde 1. oktober 2022. Den nuværende topchef, Ronojoy Dutta, går på pension i slutningen af september i år. Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

”I betragtning af Mr. Elbers’ dybe forståelse for branchen, hans legendariske lederegenskaber kombineret med hans energi og passion, er vi helt sikre på, at IndiGo under hans ledelse vil spille en central rolle i denne vækstmulighed,” siger Rahul Bhatia, viceadministrerende direktør i IndiGo.

Pieter Elbers begyndte sin karriere i KLM i 1992, og siden 2014 har han været topchef i det hollandske flyselskab. KLM, der har ruter fra Amsterdam til både Københavns Lufthavn, Billund Lufthavn og Aalborg Lufthavn, har allerede fundet afløseren for Pieter Elbers. Valget er faldet på Marjan Rintel, der tidligere har haft forskellige stillinger i selskabet.

Flere ledende medarbejdere forlader IndiGo
Indien oplever i øjeblikket et stærkt opsving i indenrigsrejser, og også antallet af internationale flyrejser er stigende, efter den indiske regering har lempet coronarestriktioner.

Pieter Elbers kommer dermed til et selskab, der opererer i et marked, som igen er begyndt at være aldeles aktivt. IndiGo havde overskud i fjerde kvartal i 2021 efter to år med tab i forbindelse med coronapandemien. Tidligere havde selskabet udtrykt interesse for at ekspandere til byer som Moskva, Cairo og Manila.

I den seneste tid har IndiGo dog oplevet flere afgange blandt ledende medarbejdere. I slutningen af marts blev Gaurav Negi udnævnt som ny finansdirektør efter Jiten Chopras. Og i juli fratræder William Boulter, der er kommerciel direktør i IndiGo.

For nogle måneder siden meddelte Rakesh Gangwal – en af IndiGos stiftere – at han trækker sig fra bestyrelsen, og at han samtidig planlægger at reducere sin aktieandel i flyselskabet i løbet af de næste fem år.

Skal styrke det internationale netværk
Den største opgave for Pieter Elbers, når han tiltræder hos IndiGo, er at styrke selskabets internationale rutenetværk. Der er også planer om at investere i langdistancefly for at få muligheden for længere flyruter.

Ifølge erhvervsmediet Bloomberg siger den nuværende topchef, Ronojoy Dutta, at internationale ruter vil udgøre 40 procent i løbet af de kommende fem år. I dag bruges 25 procent af kapaciteten på ruter til udlandet.

Flåden hos lavprisflyselskabet IndiGo består af i alt 255 fly – herunder 35 ATR 72, 162 Airbus A320 samt 58 Airbus A321.

New Delhi-baseret IndiGo blev grundlagt i 2005, og det er i dag Indiens største flyselskab målt på antal passagerer. I 2021 transporterede flyselskabet 48,4 millioner passagerer. Air India og SpiceJet er de næststørste indiske flyselskaber.

 

Relaterede artikler:

KLM skal have ny topchef

Tilbage til KLM som ny koncernchef

Første lavprisrute mellem Europa og Indien

Qatar Airways i samarbejde med Indiens største flyselskab