Fokker F-70 ved åbningen af ruten fra Amsterdam til Aalborg den 28. marts 2011. (Foto: Ole Kirchert Christensen)

KLM udvider igen i Jylland

Det hollandske luftfartsselskab KLM fortsætter ekspansionen på det jyske marked. Fra søndag den 25. marts 2012 udvides med en ekstra daglig afgang fra henholdsvis Billund og Aalborg til Amsterdam, således at der samlet tilbydes otte daglige rundture fra Jylland til det store trafikknudepunkt i Schipol.

Det hollandske luftfartsselskab KLM synes at være ustoppelig i ekspansionen på det vestdanske marked.

I slutningen af marts måned 2006 åbnede selskabet en rute mellem Billund og Amsterdam med tre daglige afgange. En rute der sidenhen er blevet opgraderet med større fly og endnu en afgang i løbet af fem år.

Og i foråret 2011 var turenkommet til Aalborg Lufthavn, der ligger blot 158 kilometer nord for Billundi lige luftlinie. Her startede KLM op med to daglige rundture til Amsterdam.

Men fra 25. marts 2012 skrues der atter op for frekvenserne. Aalborg Lufthavn får som ventet den trejde daglige frekvens til Amsterdam, mens der opjusteres fre fire til fem daglige rundture mellem Billund og Amsterdam.

Stærke Asien-forbindelser

Den ekstra frekvens fra Aalborg til Amsterdam indsættes med afgang kl. 18.30 fra Aalborg og ankomst i Amsterdam-Schipol kl. 19.55, hvilket giver gode forbindelser til asiatiske destinationer som Hong Kong, Jakarta, Kuala Lumpur og Manila. Samtidig tidligerelægges eftermiddagsafgangen fra Aalborg fra kl.14.30 til 11.55.

Fra Billund Lufthavnindsættes en morgenafgang kl. 08.35 med ankomst i Amsterdam-Schipol kl. 09.45. Tidsnok til at skabe forbindelse til en lang række nordamerikanske destinationer, heriblandt Seattle på den amerikanske vestkyst.

Men Air France-KLM er ikke færdige medudvidelsen i det jyske marked. Der planlægges mere kapacitet på de jyske ruter i fremtiden. Men det skal først og fremmest ske gennem indsættelse af større fly på de eksisterende afgange.

“Vi fortsætter vores ekspansion. Vi har et ønske om at øge kapaciteten på ruten fra Billund til Paris gennem indsættelse af større fly. Det ser desværre ikke ud til, at det bliver i 2012, som tegner til at blive et svært år for Air France-KLM og luftfarten som helhed. Men der skulle være gode muligheder i 2013,“ siger Country Manager, Vincent Audesseau fra Air France-KLM til CHECK-IN.dk.

Med de kommende ruteudvidelser til Amsterdam vilAir France-KLM tilbyde otte daglige rundture fra Jylland til Amsterdam samt tre daglige rundture fra Billund til Paris.

Tager passagerer fra SAS

Med ruteopgraderingernefortsætter KLM med at gøre indhug på transfertrafikken i København, hvor især SAS har udsigt til at miste endnu flere kunder til det fremadstormende hollandske luftfartsselskab.

“Vi er nok det selskab, som kommer til at miste mest, når KLM udvider i Jylland, men vort trafikknudepunkt iKøbenhavns Lufthavner stadig attraktivt. Fra det vestdanske marked har vi valgt atdirigere trafikken ind gennemKøbenhavns Lufthavn i samarbejde med vores partner Cimber Sterling,“ siger Per Møller Jensen, Vice President, Brand, Marketing & EuroBonus hos SAS i en kommentar til KLM´s ruteudvidelse.

Detærgrer imidlertid mangerejseaktive virksomheder i Jylland, at SAS tilsyneladende har opgivet det vestdanske marked. Mange rejsende foretrækker nemlig one-stop ruterne fra Billundvia Amsterdam, Frankfurt og Paris fremfor at flyve via København.

“Vi har ikke opgivet Jylland, men der er ikke så meget at gøre. Volumen i markedet er ikke til direkte udenrigsruter, med mindre man opererer med mindre fly. Vi må acceptere, atandre selskaberhiver trafik ind fra regionale punkter til deres respektive hubs. Vi må kæmpe med de midler vi har,“ konstaterer Per Møller Jensen.