KLM vender Færøerne ryggen

KLM har droppet tankerne om at åbne en rute til Færøerne. Markedspotentialet er for lille lyder det fra det hollandske flyselskab.

Sidste år tog Air France/KLM’s daværende danske landechef, Vincent Audressau og salgschef Jens Vestergaard til Færøerne for at se på mulighederne for at etablere en KLM-rute fra Amsterdam til Færøernes eneste lufthavn, Vagar.

KLM kalder lidt provokerende Skandinavien for sit hjemmemarked. Og med ruter til Billund, Aalborg og København samt til adskillige destinationer i Norge og Sverige, så ville Færøerne være et naturligt næste skridt i en skandinavisk ekspansion.

Men de tanker er nu lagt på hylden.

”Vi har ingen planer om at åbne en rute til Færøerne inden for det næste år,” siger Air France-KLM’s nuværende danske landechef, Guillaume Glass.

Vagar lufthavnens eneste faste ruteflyselskab, færøske Atlantic Airways, flyver ellers ikke til Amsterdam. Og færingernes vej ud i Europa går i dag oftest via København.

Tre på besøg
Efter besøget har Air France-KLM regnet på tallene.

”Markedspotentialet er ganske enkelt ikke stort nok,” forklarer Guillaume Glass.

Vagar Lufthavn må således skyde en hvid pil efter det ene af de tre luftfartsselskaber, som i løbet af 2013 viste så meget interesse for at åbne en rute til øerne, at de tog turen dertil med Atlantic Airways og aflagde lufthavnen et besøg.

Foruden Air France-KLM, så var britiske bmi regional og et mellemstort nordeuropæisk flyselskab på besøg i det forgangne år.