KLM-fly i Amsterdam Schiphol Airport. Foto: Marieke van Hulst Pedersen

KLM vil flyve til 157 destinationer i vinteren

I vinteren 2023/24 vil KLM flyve til 157 destinationer verden over – herunder som sædvanligt mange interkontinentale ruter. Kapaciteten til Canada øges med over 20 procent.

KLM har afsløret de endelige planer for det kommende vintertrafikprogram, der løber fra 29. oktober 2023 til 31. marts 2024.

Det samlede antal af destinationer i vinteren 2023/24 vil være 157, hvoraf 92 er inden for Europa, mens de resterende 65 er interkontinentale destinationer.

I Europa tilføjer KLM en ny rute fra Amsterdam til Marseille med tre daglige afgange. Herudover vil det hollandske flyselskab igen flyve til Rovaniemi i det nordlige Finland med to ugentlige afgange. Også den franske by Rennes vil være ny på rutekortet med én daglig afgang i den kommende vinter. Byen er også en del af det nuværende sommertrafikprogram.

Antallet af udbudte sæder på de europæiske ruter i den kommende vinter vil være syv procent højere end i den foregående vinter.

20 procent flere sæder til Canada
I vintertrafikprogrammet vil KLM betjene i alt 19 destinationer fordelt på Canada, USA og Mexico. Ruten til Washington vil have én daglig afgang, hvilket er tre ekstra flyvninger om ugen i forhold til sidste vinter.

Premium Comfort Class vil være tilgængelig på de fleste flyvninger til amerikanske destinationer. Denne klasse er mellem World Business Class og Economy Comfort Class.

I alt vil KLM tilbyde flere end 20 procent ekstra sæder til Canada sammenlignet med sidste vinter. Der vil ugentligt være i gennemsnit 11 flyvninger til Toronto, fire til Montreal, tre til Edmonton, syv til Calgary samt fire til Vancouver.

Daglige flyvninger til flere sydamerikanske lande
I programmet til Caribien vil KLM blandt andet have en daglig rute til Curaçao, og i højtider – blandt andet til jul – vil øen blive betjent 11 gange ugentligt. Herudover vil selskabet eksempelvis kombinere St. Maarten med Port of Spain, og der vil være tre-fire ugentlige flyvninger.

Paramaribo i Surinam vil blive betjent seks gange om ugen. Herudover vil KLM have daglige flyvninger til Argentina, Brasilien, Chile, Colombia og Panama.

Buenos Aires vil blive kombineret med Santiago de Chile ligesom i den foregående vinter, og der vil blandt andet være seks ugentlige afgange til Lima i Peru samt samme antal flyvninger til Quito og Guayaquil i Ecuador.

Installerer nye kabiner i Boeing-fly
Programmet til Afrika i den kommende vinter indebærer blandt andet daglige afgange til Johannesburg og Cape Town i Sydafrika. Ligesom der også vil være én flyvning dagligt til Nairobi i Kenya og Accra i Ghana. I Tanzania vil både Kilimanjaro, Zanzibar og Dar es Salaam blive betjent.

Efter flere års pause er KLM atter klar til at flyve fra Amsterdam til Taipei i Taiwan. Ruten vil blive fløjet fire gange om ugen i kombination med Manila. Herudover byder programmet til Asien på blandt andet daglige flyvninger til Beijing og Shanghai, mens Dubai også vil have én daglig afgang. KLM oplyser, at kapaciteten til Asien endnu ikke er helt genoprettet efter coronapandemien.

Interkontinentale destinationer, som blev fløjet til i sidste vinter, men som ikke vender tilbage, tæller Barbados, Kuwait, Bahrain og Muscat.

KLM fortæller, at alle Boeing 787-9 og 787-10 Dreamlinere nu har fået Premium Comfort Class. Arbejdet med at få World Business Class og Premium Comfort Class i Boeing 777-300-flåden vil blive afsluttet til vinter. Herefter vil samme arbejde finde sted blandt Boeing 777-200-flyene.

 

Relaterede artikler:

KLM atter nonstop til Taiwan

KLM øger i vintertrafikprogrammet fra Aalborg

165 destinationer i KLMs sommertrafikprogram