En Boeing 777 fra KLM på startbanen. (Foto: KLM)

165 destinationer i KLMs sommertrafikprogram

Nu har også KLM løftet sløret for selskabets sommertrafikprogram. Det viser blandt andet, at flyvninger til Asien vil fylde dobbelt så meget på afgangstavlerne, som det var tilfældet sidste år.

Der er kun få dage til, at driften i årets sommertrafik sættes i gang. Det sker søndag den 26. marts, hvorefter det løber indtil den sidste søndag i oktober, og nu har atter er flyselskab fremlagt et komplet billede af, hvordan rutekortet vil se ud i løbet af højsæsonen.

Det drejer sig om KLM, der oplyser, at trafikprogrammet vil omfatte 165 destinationer, hvoraf 96 er europæiske, mens de resterende 69 er oversøiske rejsemål.

Som noget nyt vil det hollandske flyselskab etablere en rute med tre daglige flyvninger mellem Amsterdam og den franske by Nantes i sommerprogrammet. Byen har været befløjet i løbet af den forgangne vinter, og det blev tilsyneladende en succes.

I tillæg hertil vil selskabet også foretage en daglig flyvning til Rennes, der er hovedbyen i Bretagne, og driften på denne rute går i gang samtidig med overgangen fra vinter- til sommertrafikprogrammet.

Etablerer rute til Taiwan
I det kommende trafikprogram vil KLM betjene 16 forskellige destinationer i Asien. Det oplyses, at der i år vil blive foretaget dobbelt så mange flyvninger til verdensdelen som sidste år. Det skyldes blandt andet, at flere lande i området har lempet COVID-19-restriktionerne.

I tillæg til et tidligere offentliggjort øget antal flyvninger til Storkina, så vil flyselskabet også have Taipei på den omstridte ø Taiwan på afgangstavlerne. Byen vil blive befløjet to gang ugentligt via Incheon i Sydkorea.

Derudover vil to flyvninger om ugen til Osaka i Japan samt tre ugentlige flyvninger til Tokyo Narita Airport ligeledes blive foretaget via den sydkoreanske havneby. Derudover vil KLM have en non stop-rute mellem Amsterdam og Tokyo med to ugentlige flyvninger indtil september, hvorefter frekvensen øges til fem om ugen.

Denpasar og Jakarta i Indonesien vil blive betjent via Singapore, mens fem ugentlige flyvninger til Manilla i Filippinerne vil foretages over Kuala Lumpur i Malaysia. Yderligere vil der være en daglig afgang til henholdsvis Delhi og Mumbai, ligesom der vil blive fløjet fem gange om ugen til Bangalore.

Øger til canadisk by
Der er 18 nordamerikanske destinationer på rutekortet i årets sommertrafikprogram, hvor blandt andet New York, Atlanta, Austin, Washington, Las Vegas, San Francisco og Los Angeles vil blive betjent i USA. Derudover øges antallet af ugentlige flyvninger til Toronto i Canada fra 10 til 13.

KLM vil desuden have ruter fra Amsterdam til Dubai og Tel Aviv med en daglig flyvning, der foretages i et Boeing 777-fly. Selskabet vil desuden dagligt flyve til Kuwait, der henholdsvis fire og tre gange om ugen afvikles som en forlængelse af flyvningerne til Bahrain samt Muscat i Oman.

Sommerens trafikprogram vil desuden omfatte 10 destinationer i Afrika, oplyses det. Det drejer sig eksempelvis om to ugentlige flyvninger til Zanzibar, der betjenes i forlængelse af Dar es-Salaam i Tanzania, samt daglige flyvninger til Nairobi, Cape Town og Johannesburg.

Beflyver ferieøer
Øen Curaçao i det Caribiske Hav vil have en daglig KLM-flyvning, men i løbet af juli og august kan det antal blive øget til op mod 10 ugentlige flyvninger, fortæller selskabet, der desuden også vil beflyve øerne Aruba og Bonaire en gang om dagen.

Yderligere vil der være seks ugentlige afgange mellem Amsterdam og Paramaribo i Surinam samt tre flyvninger om ugen til både byen Port of Spain på Trinidad og Tobago og Sint Maarten.

Slutteligt vil flyselskabet betjene 10 destinationer i Sydamerika. Det vil blandt andet give sig udslag i daglige flyvninger til São Paulo, Buenos Aires samt Panama City. Indtil midten af maj vil der desuden blive foretaget tre ugentlige flyvninger til San José i Costa Rica i forlængelse af selskabets betjening af den costaricanske by Liberia.


Relaterede artikler:

KLM øger til tre destinationer i Storkina

KLM trækker sig fra Aarhus efter blot 142 dage

KLM reducerer med 27 procent til dansk lufthavn