Airbus A320-200 fra Wizz Air (Foto: © Thorbjørn Brunander Sund | Danish Aviation Photo)

Københavns Lufthavn lander endnu en Wizz Air-rute

Fra slutningen af juli næste år bliver det muligt at flyve med Wizz Air direkte til Serbiens hovedstad fra Københavns Lufthavn. Dermed kommer det ungarske lavprisflyselskab op på syv ruter fra CPH.

Det kom for nyligt frem, at Wizz Air i det kommende sommertrafikprogram reducerer sin tilstedeværelse i Billund Lufthavn til blot fire ruter, hvor der tidligere har været op til 15 destinationer på programmet.

I Københavns Lufthavn ser det dog noget anderledes ud, for her vil det i sommeren 2023 være muligt at flyve til syv destinationer med det ungarske lavprisflyselskab.

Wizz Air har netop præsenteret den syvende sommerrute, og den får Beograd i Serbien som destination. Dertil vil Wizz Air flyve fire gange om ugen fra mandag den 31. juli 2023.

Der flyves på mandage, onsdage, fredage og søndag, hvor Airbus A321-flyet starter Beograds Nikola Tesla-lufthavn kl. 18.10 med ankomst i Københavns Lufthavn kl. 20.30. Returflyvningen finder sted kl. 21.05,  hvorefter flyet er tilbage i den serbiske hovedstadslufthavn kl. 23.20.

I forvejen flyver Air Serbia mellem København og Beograd med Airbus A319. Oprindeligt var der planlagt fem ugentlige afgange, men senest har det serbiske selskab opjusteret til daglige afgange med 144-sæders Airbus A319.

Syv sommerruter fra CPH
Til foråret er det syv år siden, at Wizz Air etablerede den første rute fra Københavns Lufthavn. Destinationen var Skopje i Makedonien, og denne rute er stadig aktiv med tre ugentlige frekvenser i det kommende sommertrafikprogram.

Herudover har Wizz Air gennem tiden eksperimenteret med flere ruter fra CPH, der sidenhen er blevet lukket ned igen. Det gælder blandt andet ruter til Chisinau i Moldova, Kutaisi i Georgien, Sibiu i Rumænien samt Varna i Bulgarien.

Udover den “gamle” rute til Skopje og den kommende rute til Beograd flyver selskabet også til Bukarest, Iasi, Larnaca, Sofia og Warszawa-Chopin.

I sommertrafikprogrammet tilbydes samlet 25 ugentlige afgange med et mix af Airbus A320/321 med en kapacitet, der varierer fra 180 til 239 sæder afhængig af flytype og variant.

Før Ruslands invasion af Ukraine fløj Wizz Air også to gange om ugen mellem København og Kyiv, og denne rute er midlertidigt.

 

Relaterede artikler:

Wizz Air skærer massivt ned i Billund

To nye Wizz Air-ruter fra Danmark

Wizz Air lukker to ud af otte ruter fra København