Erhvervsminister Simon Kollerup og finansminister Nicolai Wammen præsenterer den nye kompensationsaftale. (Foto: TV 2 News)

Kompensationsordning på vej til luftfarten

Regeringen har onsdag fremlag et forslag til en kompensationsmodel, der især skal hjælpe flyselskaber og rejsebureauer. Kompensationen kan dække op til 80 procent af de faste omkostninger.

Regeringen har netop taget hul på forhandlinger med folketingets partier om igangsættelse af en hjælpepakke på 40 milliarder kroner til de virksomheder, hvis forretningsgrundlag midlertidigt er forsvundet eller er blevet kraftig reduceret.

Finansminister Nicolai Wammen og erhvervsminister Simon Kollerup præsenterede forslaget på et pressemøde onsdag kl. 12.00, og her var der utvetydige signaler om, at regeringen vil hjælpe de særligt udsatte erhverv gennem krisen.

“Vi spænder et meget stort sikkerhedsnet ud under danske virksomheder og danske arbejdspladser, fordi situationen er så ekstraordinær, som den er,” sagde Nicolai Wammen på pressemødet.

Op til 80 procent af faste udgifter
Udover den lønkompensationsmodel, der allerede er blevet præsenteret, vil den nye kompensationsordning betyde, at virksomhederne vil kunne fortsætte driften gennem kompensation for de faste udgifter.

“Virksomheder har udgifter til husleje og andre faste udgifter, som skal betales, selvom kunderne udebliver,” skriver Finansministeriet i en omtale af den nye kompensationsordning, som skal forhandles på plads med Venstre og de øvrige partier.

Forudsætningen for at få adgang til ordningen er, at virksomheden har haft et fald i omsætningen på mere end 40 procent på grund af COVID-19-pandemien. Kompensationer er målrettet det faste udgifter og udgør mellem 25 og 80 procent af disse i op til tre måneder.

Den aktuelle kompensation kan søges med det samme og kommer til udbetaling hurtigst muligt.

Ordningen skal dog første forhandles på plads med de øvrige af folketingets partier, og regeringen opfordrer erhvervs- og interesseorganisationer til at komme med indspil til drøftelserne.

 

Relaterede artikler:

Danske flyselskaber: Vi vil også have hjælp

Lunken modtagelse af trepartsaftale

Regeringen overvejer hjælpepakke til luftfarten