Boeing 737-700 (YL-PSF) fra Primera Air Nordic. (Arkivoto: © Thorbjørn Brunander Sund, danishaviationphoto.com)

Kuratorer leder efter 4.850.000 kroner

Ved konkursen i Primera Air oplyste ledelsen til skifteretten, at der var 5,1 millioner kroner i banken. Kuratorerne har dog kun fundet 250.000 kroner.

Siden den 2. oktober  har kuratoerne i boet efter Primera Air (PAS A/S) forsøgt at skabe sig et overblik over eventuelle værdier, men det har vist sig at være en noget udfordrende opgave.

Ifølge kurator Morten Hans Jakobsen fra Gorissen Federspiel, der arbejder sammen med Finn Lynge Jepsen fra Elman og Henrik Sjørslev fra DLP Piper, havde ledelsen oplyst til skifteretten, at der var et indestående på 5,1 millioner kroner i banken, men kuratoerne leder stadig efter hovedparten af de penge, da der kun er fundet 250.000 kroner. Det skriver jv.dk.

Udover bankbeholdningen skulle der også have været ejendomme, udstyr og inventar til en værdi af 1,5 millioner kroner. Her har kuratoerne blot fundet en bil, som er blevet realiseret for 150.000 kroner.

“Eftersom de fem millioner kroner ikke er der, undersøger vi, hvad der har været af transaktioner, og om nogen er blevet betalt forud for andre. Men det ved vi ikke,” siger Morten Hans Jakobsen til jv.dk.

Kuratorer tæt på at give op
Den umiddelbare konklusion hos kuratoerne er, at der ikke er penge i boet. Så der er mange, der kommer til at kigge langt efter deres penge, da der indtil videre er anmeldt omkring 500 krav til boet til en samlet værdi af 913 millioner kroner.

Kuratoerne forsøger nu at få et overblik over debitormassen i håb om, at boet måtte have større pengebeløb tilgode hos eventuelle kunder, hvilket dog er tvivlsomt.

“Hvis det fortsætter, at der ikke er penge i boet, bliver det ikke færdigekspederet. I virkeligheden arbejder vi lige nu gratis, og det er der ikke mange advokater, der er interesserede i. Vi kan efterhånden ikke forsvare at arbejde videre på sagen,” lyder det fra Morten Hans Jakobsen.

Ved konkurstidspunktet var Hrafn “Krummi” Thorgeirsson administrerende direktør i PAS A/S, mens Andri Már Ingólfsson, Sveinn Ragnarsson og Peder Hornshøj udgjorde bestyrelsen. Sidstnævnte er samtidig administrerende direktør i Bravo Tours, og han afviser at have haft kendskab til økonomien i det nu krakkede flyselskab.

 

Relaterede artikler:

Flere end 300 flyvende Primera-ansatte uden job

Primera-fly kun på vingerne i 11 dage

Officielt: Primera Air er konkurs