Il Caravaggio International Airport - også kendt som Bergamo Airport. (Foto: Cloudy Design | Shutterstock.com)

Lavprislufthavn: Fokus på Asien og Mellemøsten

Ryanairs største base i Italien ligger i Bergamo-lufthavnen i det nordlige Italien. Fremover vil den italienske lavprislufthavn fokuseree på nye ruter til det nære Asien og Mellemøsten.

Mange danskere kender Bergamo-lufthavnen i det nordlige Italien fra rejser med Ryanair og snart også Norwegian, der også har fundet vej til lavprislufthavnen, der ligger omkring 50 kilometer nordøst for Milano.

Lufthavnen, der også har gået under navnene Il Caravaggio International Airport  og Orio al Serio International Airport og markedsfører sig under trebogstavskoden BGY, havde sidste år lige i underkanten af 16 millioner passagerer gennem terminalerne, og Ryanair har her sin største base i Italien med flere end 20 fly.

Den italienske lavprislufthavn har appetit på mere vækst, og nu har man valgt at rette blikket mod Asien og Mellemøsten i forhold til at forfølge nye vækstmuligheder.

Fem ruter til Asien og Mellemøsten
I det igangværende sommertrafikprogram har Bergamo fem ruter til destinationer i de to regioner, henholdsvis Istanbul, Dubai, Sharjah, Amman og Tel Aviv, og samlet er der over 470.000 sæder til salg mellem Bergamo-lufthavnen og Mellemøsten og Asien i løbet af sommertrafikprogrammet.

To af ruterne opereres af Pegasus Airlines samt Turkish Airlines-datterselskabet AJet og har Istanbuls Sabiha Gokcen Airport som destination. Denne lufthavn ligger på den asiatiske side af Istanbul, der deles af Bosporusstrædet. 

Pegasus Airlines giver samtidig gode forbindelsesmuligheder til Bahrain, Kuwait, Oman og Saudi-Arabien i Mellemøsten.

Tre lande i Mellemøsten
Blandt operatørerne til Mellemøsten er Air Arabia, der i slutningen af 2022 introducerede flyvninger til Sharjah i De Forenede Arabiske Emirater. Der flyves dagligt gennem hele sommeren, hvilket er en stigning på 31 procent i forhold til samme periode året før. Fra Sharjah er det muligt at flyve videre til Indien, Pakistan, Malaysia, Sri Lanka og Bangladesh. 

Til naboemiratet i Dubai flyver Flydubai i samarbejde med Emirates, og her er der mange passagerer, der benytter forbindelserne fra den norditalienske lufthavn til at komme videre til Maldiverne, Zanzibar, Sri Lanka, Bangkok, Singapore, Kuala Lumpur, Delhi og Kathmandu.

Endelig har Ryanair, der er lufthavnens største kunde, også en ugentlig forbindelse til Amman i Jordan samt to ugentlige afgange til Tel Aviv, når flyvningerne genoptages den 5. juni.

En nøgleaktør i Europa
Det er en bevidst strategi for SACBO, der driver Bergamo-lufthavnen, at satse på forbindelserne til Mellemøsten og det nære Asien, således at det kan understøtte regionens rolle som et økonomisk kraftværk og kundepunkt for global handel.

“At udvide vores forbindelse til Asien og Mellemøsten er et strategisk træk, der stemmer overens med vores vision at positionere Milano Bergamo Lufthavn som en nøgleaktør i Europa. Vi anerkender det enorme potentiale, som Asien og Mellemøsten har for både forretnings- og fritidsrejsende, og vi ønsker at styrke vores tjenester for at imødekomme den stigende efterspørgsel,” siger Giacomo Cattaneo, kommerciel direktør hos SACBO.

Milano-Bergamo lover derfor, at man vil arbejde intenst for at udvikle rutenetværket og etablere strategiske partnerskaber med flyselskaber, der kan bidrage med nye ruter og flere frekvenser på eksisterende ruter.

 

Relaterede artikler:

Ryanair-basefly til 11 destinationer fra København

Ryanair fra Billund til Malpensa

Milano-Bergamo ønsker rute til København