Airbus A330-300E fra SAS med registrering LN-RKR. (Foto: Ole Kirchert Christensen)

Lavsæsonen bliver længere hos SAS

SAS sløjfer mellemsæsonerne på de billige flybilletter til USA. Dermed kommer lavsæsonen med billige billetter til at vare hele 317 dage.

Det kan gå hen og blive billigere at rejse med SAS til USA i de såkaldte mellemsæsoner. Det skandinaviske flyselskab har netop besluttet at droppe den såkaldte “shoulder season,” der går fra april til juni og fra august til september. I mellemsæsonen er billetterne traditionelt lidt dyrere end i lavsæsonen, men stadig billigere end i højsæsonen.

Fremover vil SAS tilbyde lavsæson-priser 317 dage om året fra den 12. august og frem til den 24. juni. Højsæsonen bliver ultrakort og er afstemt med skole- og industriferien i Skandinavien. Højsæsonen er nemlig reduceret til otte uger fra den 25. juni til og med den 11. august. Ændringerne berører kun flybilletterne på SAS Go og således ikke SAS Plus og SAS Business.

”SAS tilpasser kontinuerligt vores kommercielle tilbud til vores passagerer. Konkurrencesituationen på ruterne til USA har forandret sig markant, og derfor ændrer SAS nu sin prisstruktur. Vi følger altid udviklingen i markedet nøje, og denne justering af sæsoner er en konsekvens af den ændrede markedssituation,” siger pressechef Mariam Skovfoged fra SAS i Danmark til CHECK-IN.dk.

Matcher Norwegians priser
I september er det muligt at købe en returbillet med SAS fra København til New York-Newark for 3.945 kroner, og i november falder prisen til 3.166 kroner og forventes at ligge på dette stabile lave niveau frem til foråret 2017.

På trods af en udvidelsen af lavsæsonen, er det stadig vanskeligt for SAS at konkurrere med de grundpriser, som Norwegian udbyder. Her vil billetprisen i september være på 2.815 kroner for en returbillet fra København til New York. Til gengæld skal der betales 1.000 kroner ekstra for måltider, bagage og sædereservation, som til gengæld er inkluderet hos SAS. Dermed vil totalprisen hos Norwegian blive 3.815 kroner, hvorfor de to selskaber reelt har ens priser.

Det samme er tilfældet i november, hvor den billigste returpris med Norwegian er 2.215 mod 3.166 hos SAS. Kommer der 1.000 kroner oveni i form af tillæg for mad, bagage og sædereservation, bliver Norwegian fakstisk en halvtredskroneseddel dyrere end SAS. Med den forlængede lavsæson hos SAS til USA lader det til, at billetpriserne stort set er blevet identiske med Norwegian.

 

Relaterede artikler:

SAS ændrer prisstruktur til USA og Asien

SAS lokker med gratis Europa-flybillet

Unge rejser billigt med SAS til USA og Asien

SAS er billigere end Norwegian til USA