Jetstream 32 fra AIS Airlines (Foto: AIS Flight Academy | CC 1.0)

Lille hollandsk flyselskab åbner rute til København

Efter ni ugers pause bliver det atter muligt at flyve mellem København og Groningen, når AIS Airlines etablerer sig på ruten.

I begyndelsen af december sidste år annoncerede estiske Nordica, at man med virkning fra den 28. december ønskede at indstille ruten mellem Groningen og København. Årsagen var, at selskabet ikke kunne få rentabilitet i ruten og i stedet ønskede at kanalisere ressourcer over til til del af forretningen, der bidrager positivt til bundlinjen.

Nordica har primært benyttet en 49-sæders Embraer ERJ145, der var wetleaset fra British Midland Regional og markedsfører sig som flybmi. Men nu har et hollandsk flyselskab valgt at genåbne ruten med et fly, der er noget mindre end Embraer-flyet.

Den 4. marts debuterer AIS Airlines således i Københavns Lufthavn, når selskabet begynder at flyve to gange dagligt fra Groningen Airport Eelde. Der flyves med et 19-sæders turbopropfly af typen British Aerospace Jetstream 32.

“Vores produkt passer perfekt til denne rute. Vi har de rigtige fly til at etablere stabile og pålidelige operationer på tyndere ruter. Ved at flyve med brændstofeffektive turbopropfly med en noget mindre sædekapacitet kan vi tilbyde et passende produkt,” siger Arend van der Meer, der er administrerende direktør for AIS Airlines.

Rute for erhvervslivet
Det bliver et produkt, der udelukkende er tilpasset erhvervslivets behov, og AIS Airlines oplyser, at flyvningerne vil kunne bookes via de store GDS-systemer som Amadeus, Galileo og Sabre.

I Groningen Airport Eelde er der glæde over, at der efter ni ugers pause atter bliver flyvninger til København.

“Vi har i mange uger modtaget mange rapporter fra hyppigt rejsende, for det meste erhvervsfolk, der har været meget skuffede over, at ruten til København er stoppet. Disse rejsende fløj flere gange om ugen fra Groningen Airport Eelde. Vi er derfor glade for, at AIS Airlines vil opfylde markedets behov,” udtaler Marco van de Kreeke, administrerende direktør i Groningen Airport Eelde i en pressemeddelelse.

AIS Airlines er et flyselskab, der blev etableret i 2009 og beskæftiger otte Jetstream 32 på rute- og charterflyvninger. Hovedkontoret ligger i Lelystad Lufthavn i nærheden af Amsterdam, men operationerne foregår primært på det tyske og svenske marked. I Tyskland driver selskabet ruten mellem Münster-Osnabrück og Stuttgart, og i Sverige flyves der fra Borlänge til Gøteborg og Malmø samt fra Malmø til Örebro.

 

Relaterede artikler:

Nordica lukker endnu en rute til København

Nordica udvider på hollandsk CPH-rute

Ny rute fra København til det nordlige Holland