LOT Boeing 787-9 (Foto: Jennifer Schuld | LOT Facebook)

LOT fastholder ny Sri Lanka-rute

På trods af forårets terror i Sri Lanka og den deraf følgende nedgang i antallet af turister holder LOT fast i at åbne sin nye vinterrute til landets største by, Colombo.

Den 21. april i år blev Sri Lanka ramt af en række bombeangreb, der kostede i alt 258 mennesker livet og sårede over 500. De srilankanske myndigheder meldte efterfølgende, at man forventer en nedgang i antallet af turister på mindst 30 procent.

I årene op til terrorangrebet oplevede Sri Lanka ellers stor turismevækst, og det kan være dét faktum, som det polske flyselskab LOT knytter sig til. I februar i år annoncerede Star Alliance-selskabet en ny vinterrute fra Warszawa til den srilankanske hovedstad, Colombo. Og LOT holder således stadig fast i at åbne ruten.

Det srilankanske medie Daily Mirror skriver, at LOT åbner ruten som planlagt den 3. november. Ruten vil blive betjent tre gange om ugen frem til den 28. marts 2020 med en Boeing 787-9 Dreamliner. Forbindelsen til Colombo bliver LOTs sjette rute til en asiatisk destination, og rejsetiden er på ni timer.

Colombo del af vækststrategi
Den stigende popularitet for Sri Lanka frem til terrorangrebet i april skyldtes særligt landets mange kilometer med lækre sandstrande, fantastisk natur, gammel arkitektur og et spændende køkken. Det er disse elementer, som LOT formentlig stadig håber vil kunne lokke folk til at sætte sig ind i selskabets fly på sæsonruten til Colombo.

Boeing 787-9 Dreamliner er hos LOT konfigureret med tre klasser med plads til i alt 294 passagerer. På Business Class er der 24 sæder, på Premium Economy er der 21 sæder, mens Economy Class kan have plads til 249 passagerer.

Introduktionen af LOTs nye rute til Colombo er en del af selskabets vækststrategi, som er blevet implementeret siden begyndelsen af 2016. LOT har løbende udvidet flåden med nye Embraer-fly, mens selskabet også modtager nye Boeing 787 Dreamlinere. I øjeblikket råder LOT over otte Boeing 787-8 og seks af versionen -9. Herudover er der yderligere to i ordre af sidstnævnte version.

I 2018 transporterede LOT over 8,9 millioner passagerer, og i indeværende år forventer selskabet at skulle flyve 10 millioner rejsende til deres destinationer.

Europæiske ruter til Sri Lanka
LOT lægger sig til et relativt lille felt af europæiske flyselskaber, der tilbyder flyvninger til Sri Lanka. SriLankan Airlines flyver direkte mellem London Heathrow og Colombo, mens Edelweiss i vinterhalvåret opererer mellem Zürich og Colombo. Herudover flyver russiske Aeroflot mellem Moskva og Sri Lanka.

I seneste vinterhalvår havde KLM også en rute til Colombo, men det hollandske flyselskab har valgt at fjerne Sri Lanka fra rutekortet i det kommende vintertrafikprogram.

De store mellemøstlige flyselskaber Emirates og Qatar Airways, der flyver til henholdsvis Dubai og Doha fra Københavns Lufthavn, har begge faste ruter til Colombo.

 

Relaterede artikler:

Star Alliance-selskab åbner rute til Sri Lanka

LOT vender tilbage til Delhi

Aeroflot vender tilbage til Sri Lanka