Boeing 767-300ER fly fra EuroAtlantic.

LOT vender tilbage til Newark med indlejet fly

Fra slutningen af april næste år vil LOT Polish Airlines flyve til både New York-JFK og Newark. Det bliver dog nødvendigt at leje Boeing 767-fly til operationen.

Efter at have været uden flybetjening mellem Warszawa og Newark i fem år, vil polske rejsende atter kunne flyve på ruten fra den 28. april næste år, når LOT genåbner ruten.

I mellemtiden har LOT fløjet mellem Warszawa og New York´s J.F. Kennedy Lufthavn, hvor der i dag flyves med en daglig afgang året rundt. LOT vil starte op med fire ugentlige afgange på mandage, torsdag, fredage og søndage, og fra juni måned vil der også blive en flyvning om tirsdagen. Dermed kommer LOT op på 12 ugentlige afgange til New York.

“Newark er en af de vigtigste lufthavne for de polske samfund på USA´s østkyst. Det glæder mig derfor, at vi er i stand til at genetablere ruten efter et afbræk, som har varet i adskillige år. Dermed kan vores landsmænd flyve mest komfortabelt til Polen,” siger Rafal Milczarski, koncernchef hos LOT, i en pressemeddelelse.

LOT har i første omgang ikke selv kapacitet til at åbne ruten, hvorfor der indlejes et Boeing 767-300ER fly fra det portugisiske flyselskab EuroAtlantic. Dette fly er indrettet i en toklasses version med 16 sæder på Business Class og 248 på Economy Class. Fra begyndelsen af august 2017 vil LOT selv betjene ruten med egne Boeing 787-8 Dreamliner-fly, der er indrettet i en treklasses version, således at de rejsende også kan få adgang til Premium Economy-produktet.

Stærke forbindelser til Central- og Østeuropa
Newark Airport er et Star Alliance-hub, hvorfor LOT i denne lufthavn har flere muligheder for at benytte tilslutningsfly fra det amerikanske Star Alliance-selskab United Airlines.

Samtidig mener LOT, at flyforbindelsen fra Newark til Warszawa giver mulighed for gode transferforbindelser til destinationer i Central- og Østeuropa.

“LOT tilbyder de korteste og mest komfortable flyforbindelser via Warszawa til et dusinvis af byer i Europa. Det betyder, at man med blot to timers transfertid kan komme hurtigt til destinationer som Moskva, Prag, Budapest og Vilnius samt polske byer som Gdansk og Krakow. Vi flyver med en af de yngste flyflåder i Europa, vores besætninger er professionelle og venlige, og vores hub i Warszawa er et af de mest komfortable og passagervenlige i Europa. Vores tilbagevenden til Newark gør vores flyselskab attraktivt for mange passagerer, som endnu ikke har prøvet at flyve med os,” lyder det begejstret fra koncernchefen.

Siden begyndelsen af 2016 har LOT taget hul på en ny strategi, der skal sikre profitabel vækst. Det polske flyselskab har annonceret 23 nye ruter inklusive den første rute mellem Warszawa og Seoul, der vil blive åbnet den 17. oktober.

 

Relaterede artikler:

LOT´s 2020-plan: Flere fly og flere destinationer

LOT åbner op til fem nye langdistanceruter

LOT genåbner ni ruter

LOT på vej på storindkøb

Polske LOT reddet af EU