LOT Boeing 787-8 Dreamliner (Foto: Anna Zvereva | CC 2.0)

LOT vil satse på ferierejsemarkedet

Coronakrisen har fået polske LOT til at nytænke sin forretningsmodel. Fremover skal selskabets Boeing 787-langdistancefly flyve mere charter for turoperatører.

Coronakrisen har fået flere flyselskaber til at overveje deres fremtidige forretningsmodel. Det gælder for eksempel LOT Polish Airlines, som har besluttet at fokusere endnu mere på ferierejsemarkedet.

Før coronakrisen satsede det polske selskab meget på forretningsrejsende og transferpassagerer til og fra Østeuropa via selskabets hub i Warszawa Chopin-lufthavnen og det sekundære hub i Budapest Ferenc Liszt-lufthavnen i Ungarn.

Den forretningsmodel blev der imidlertid sat en brat stopper for sidste forår som følge af rejserestriktioner og manglende efterspørgsel, og LOT måtte indstille en række af selskabets langruter, heriblandt ruterne til Delhi, Singapore og Miami.

Nye markeder til Dreamliner-fly
På den baggrund har LOT været nødt til at se sig om efter nye markeder for at finde beskæftigelse til ikke mindst selskabets 15 Boeing 787 langdistancefly.

LOT har derfor indledt et tættere samarbejde med en række polske rejsebureauer og lanceret en kampagne for ferierejser. Det skriver det polske medie Dziennik Gazeta Prawna.

Selskabet har blandt andet indledt et samarbejde med det polske rejsebureau Itaka om charterflyvninger med Boeing 787 Dreamliner-fly til Zanzibar og Den Dominikanske Republik, og der er planer om en række andre charterflyvninger i den kommende sommersæson med LOT’s mellemdistancefly til eksempelvis Grækenland eller Italien.

Rejsebureauet Rainbow har også besluttet at benytte LOT’s Boeing 787-fly i den næste vintersæson 2021/2022. Her vil Dreamliner-flyene blive sat ind på flyvninger til Den Dominikanske Republik, Cuba, Thailand, Vietnam, Indien og muligvis også Sri Lanka.

Nye ferieruter på programmet
Udover samarbejdet med rejsebureauerne har LOT også lanceret en række egne nye ruter, som primært henvender sig til ferierejsende, og kørt kampagner for ferieruterne. Sidste sommer tilbød LOT således over 100 ruter fra Warszawa og en række regionale, polske lufthavne til destinationer i Grækenland, Spanien, Kroatien, Malta og Italien.

Det fik flere end 300.000 passagerer til at flyve med LOT til feriedestinationer i Sydeuropa, og kampagnen vil blive genstartet i år, hvor der tilføjes to nye destinationer – Mykonos i Grækenland og Palermo på Sicilien.

 

Relaterede artikler:

Great Dane Airlines presses af LOT i Vietnam

LOT-køb af Condor er annulleret

Medier: LOT vil anskaffe Boeing 777