En Boeing 777-200ER fra Singapore Airlines. (Foto: SIA)

Medier: LOT vil anskaffe Boeing 777

LOT Polish Airlines vil ifølge polske medier erhverve tre Boeing 777-200, som tidligere har fløjet for Singapore Airlines. LOT vil ikke bekræfte historien.

Det polske flyselskab LOT har ligesom flere andre flyselskaber haft driftsmæssige udfordringer som følge af ekstraordinære motorinspektioner på selskabets Boeing 787 langdistancefly.

Ifølge polske medier har LOT nu fundet en midlertidig løsning på kapacitetsproblemerne på langruterne. Polske medier rapporterer, at LOT Polish Airlines i løbet af nogle måneder vil erhverve tre Boeing 777-200ER, som tidligere har fløjet for Singapore Airlines.

Ifølge polske medier vil de tre fly, som ejes af Boeings leasingselskab Boeing Capital Corporation, blive leveret til LOT fra juni i år på treårige leasingkontrakter.

Det polske netmedie Pasazer beretter, at LOT i øjeblikket træner nogle af sine besætninger til denne flytype. LOT vil dog ikke bekræfte oplysningerne over for Pasazer.

”På dette tidspunkt træner LOT ikke sine besætninger på nogen anden type langdistancefly end Boeing 787. I udviklingsfasen overvåger vi konstant tilgængeligheden af ​​forskellige flymodeller på markedet, og vores eksperter analyserer mange fly. Vi kommenterer ikke på mediespekulationer om dette emne,” siger Michał Czernicki, som er talsmand for LOT, til det polske medie.

Kun 787 i LOT’s langdistanceflåde
Singapore Airlines er i øjeblikket i gang med at udfase sin flåde af ældre Boeing 777-200-fly, som erstattes af nye Boeing 787-10 Dreamliners og til dels af Airbus A350-900. LOT’s langdistanceflåde består i øjeblikket syv Boeing 787-9 og otte af de mindre Boeing 787-8.

Boeing 777 vil derfor være en ny flytype for det polske selskab, som dog tilbage i 2013 også benyttede leasede Boeing 777-fly som en midlertidig erstatning for Boeing 787-8 under de daværende problemer med Dreamliner-flyene, der fik flyveforbud på grund af problemer med flytypens lithium-ion-batterier. Dengang leasede LOT Boeing 777 fra det portugisiske selskab EuroAtlantic Airways.

I øjeblikket har LOT sikret ekstra langrutekapacitet ved at lease to Airbus A340-300-fly fra Air Belgium frem til udgangen af vintersæsonen, og ifølge Routesonline vil leasingperioden formentligt blive forlænget ind i sommersæsonen.

LOT vokser med flere langruter
LOT har de seneste år ekspanderet med nye interkontinentale ruter, i takt med at selskabet har modtaget nye Boeing 787 Dreamliners. Senest har selskabet annonceret en ny rute i år fra Warszawa til San Francisco. Det bliver LOT’s sjette destination i USA fra Warszawa.

LOT flyver i dag fra Warszawa til New York-JFK, New York-Newark, Chicago, Los Angeles og Miami. Herudover har selskabet langdistanceruter fra Warszawa til Toronto, Tokyo, Seoul, Beijing, Singapore, Delhi og Colombo.

Foruden ruterne fra den polske hovedstad har LOT også langdistanceruter fra Krakow til Chicago og New York-Newark, fra Rzeszow til New York-Newark samt fra Budapest til Chicago, New York-JFK og Seoul.

 

Relaterede artikler:

LOT lancerer sin 14. langdistancerute

LOT opbygger hub i Budapest

Flere Dreamlinere til LOT