Loungebesøg stiger med 46 procent

Antallet af besøg i Priority Pass-lounger er steget med 46 procent i første halvår i år sammenlignet med andet halvår i 2020. Tre ud af fire lounger globalt set er åbne igen.

I takt med at flytrafikken stiger, kommer der også flere gæster på besøg i lufthavnsloungerne rundt omkring.

Tal fra Collinson, der driver medlemsprogrammet Priority Pass, viser, at rejsende i høj grad er vendt tilbage til loungerne. Således har der i første halvår i 2021 været 46 procent flere besøg i Priority Pass-loungerne sammenlignet med andet halvår sidste år.

Der er mulighed for adgang til en lounge fra Priority Pass i 91 procent af de 100 travleste lufthavne i verden og i 79 procent af de 100 travleste terminaler.

Over 75 procent af loungerne fra Priority Pass er åbne igen efter at have været lukket ned i forbindelse med coronapandemien. Antallet af loungebesøg er steget med 28 procent fra juni til juli.

Flyrejsende ønsker mere plads
Flere og flere rejsende sætter sig på et indenrigsfly, og det er særligt denne tendens, der får antallet af loungebesøg til at stige. Det gennemsnitlige antal besøg per lounge er steget med 34 procent i første halvår i år sammenlignet med andet halvår i 2020.

Det hænger godt sammen med, at tidligere tal har vist, at 48 procent af Priority Pass-medlemmerne sandsynligvis vil bruge lounger mere nu end før pandemien.

En større undersøgelse har desuden vist, at 87 procent af de rejsende ønsker adgang til socialt distancerede rum for at ’afstresse’ og ’slappe af væk fra folkemængderne’.

”Selv om vi ser frem til en bredere genopretning inklusive internationale flyvninger, når pandemien bringes under yderligere kontrol, ser vi i mellemtiden en bedre udnyttelse af især vores indenrigslounger – hvilket betyder, at vi servicerer vores medlemmer godt i disse udfordrende tider,” siger Andy Besant, direktør for rejseoplevelser hos Collinson.

Priority Pass følger udviklingen nøje
Nogle regioner i verden klarer sig bedre end andre i forhold til at få genoprettet flytrafikken. USA forventes at være først med at få det antal flyvninger tilbage, som der var før pandemien, mens området Asien-Stillehavet forventes at genoprettes sidst.

Priority Pass forventer, at den første region, der kommer over 60 procent i antal loungebesøg, vil være CEMEA, der inkluderer Central- og Østeuropa, Mellemøsten og Afrika. Herefter følger Europa i sig selv, Latinamerika & Caribien og Canada.

”Det er tydeligt, at rejsebranchen er begyndt at komme sig stærkt, og at de grønne skud af ny vækst viser sig på tværs af både internationale flyvninger og indenrigsflyvninger. Priority Pass har investeret betydeligt i at spore og støtte denne genopretning for at sikre, at vi vil være der for vores medlemmer, når de vender tilbage i luften,” fortæller Andy Besant.

Siden begyndelsen af 2021 har Priority Pass tilføjet over 110 lounger til sit netværk, hvoraf flere er med både spa- og spisemuligheder.

 

Relaterede artikler:

Ny Air France-lounge med udsigt til flyene

SAS-lounger lever ikke op til standarden

Aviator genåbner lounger i Københavns Lufthavn