Der er udsigt til flyene fra den nye Air France-lounge i Terminal 2F i Paris-CDG. (Foto: Air France | PR)

Ny Air France-lounge med udsigt til flyene

En ny lounge i Terminal 2F i Paris Charles de Gaulle-lufthavnen står klar til at tage imod gæsterne på et 3.000 kvadratmeter stort areal. Der er plads til 570 siddende gæster i to etager.

Air France har torsdag den 19. august taget selskabets helt nye lounge i Paris Charles de Gaulle, Terminal 2F i brug. Dermed får rejsende på Business Class og Flying Blue Elite Plus-medlemmer gratis adgang til helt nye faciliteter ved kort- og mellemdistanceflyvninger inden for Schengen-området.

Den nye lounge er designet af arkitekter fra Jouin Manku, der er grundlagt af den franske designer Patrick Jouin og den canadiske arkitekt Sanjit Manku – deraf navnet.

Her vil der være god plads til rejsende i transit eller lokalt rejsende fra Paris-CDG 2F, hvorfra Air France-flyene til København og Billund afgår. Hele 3.000 kvadratmeter er til rådighed i to etager, og der vil være siddeplads til samlet 570 personer.

Farver og symboler fra Air France
Der er mange fine detaljer i den nye lounge. En stor skulptur, der forbinder receptionsområdet med selv loungen er et kunstværk, der er inspireret af vingerne på et fly.

Indgangen til den nye Air France-lounge i Terminal 2F i CDG. (Foto: Air France | PR)

Materialevalget spænder fra terazzo over lavasten, træ og læder til andre materialer, der er udvalgt til at sikre en lang levetid. Møblerne er solide og funktionelle med optimal komfort. Samtidig indgår Air France-farverne med skygger af blåt, en stærk tilstedeværelse af hvid samt nogle røde toner.

Endelig er der i udtrykket også blevet plads til den velkendte søhest, der er en del af Air Frances historiske symbol.

Varierende forplejning gennem dagen
Det velkendte franske køkken er også bragt ind i den nye lounge. Gennem hele dagen vil udbuddet variere fra små sandwich og salater til varme quiches. Ved frokosttid vil kokken tilberede dagens ret.

Hertil vil der være oste og desserter, og vinkortet byder på et bredt udvalg af vine og champagner.

Møder man op i loungen til en morgenafgang, vil det også være muligt at få serveret pandekager fra en af loungens to buffeter – eller gourmetkiosker som Air France kalder det – beliggende på hver etage.

Unik udsigt fra førstesalen
Der er store vinduer i loungen med udsigt til fly og landingsbaner, og særligt fra førstesalen skulle udsigten være ganske unik.

I området på første sal er tillige særlige afslapningsområder for rejsende, der skal vente i længere tid.  Her er der dæmpet belysning og behagelige justerbare stole, så man kan nyde udsigten til flyene, mens man hviler sig.

Endelig er der også et wellness-område med 10 brusekabiner og et omklædningsrum, så det vil være muligt at blive frisket op mellem to flyvninger.

Loungen ligger mellem de to områder i 2F og er åben fra kl. 05.30 til 22.00 alle ugens dage. Hvis man ikke har en Business Class-billet eller er Flying Blue Elite Plus-medlem, så er det muligt at købe adgang for 35 euro (260 kroner), når der rejses på Economy.

 

Relaterede artikler:

Klasse og luksus i Air France-lounge i Paris

Air France opruster på lounge-fronten

​Air France lounge i Paris – ikke helt stilren