Peter Balling Teisen, direktør for Real Estate Sales i Københavns Lufthavn, og Vygaudas Usackas, bestyrelsesformand i Aviator, klipper snoren til Carlsberg Aviator Lounge. (Foto: Aviator)

Aviator genåbner lounger i Københavns Lufthavn

Fem ud af seks lounger i lufthavnen er nu åbne, ligesom det igen er muligt at handle i den store toldfrie butik lige efter sikkerhedskontrollen. Københavns Lufthavn begynder så småt at ligne sig selv.

I over et år har det været en smådeprimerende oplevelse at opholde sig i Københavns Lufthavn. Men normaliteten er ved at indfinde sig i lufthavnen.

Tirsdag genåbnede den store toldfri butik, som er det første, rejsende møder efter sikkerhedskontrollen. Samme dag slog Aviator Airport Alliance dørene op til begge sine lounger i Københavns Lufthavn.

Rejselivet vender tilbage
I lufthavnen glæder man sig over, at der bliver mere og mere liv og flere og flere tilbud til de rejsende.

”Åbningen af flere lounger og den store Tax Free ser vi som tegn på, at rejselivet er ved at vende tilbage til lufthavnen efter 15 måneders dyb coronakrise. Antallet af rejsende vokser stille, men støt. Så for første gang er der optimisme at spore,” siger fungerende pressechef Lars Lemche fra Københavns Lufthavn.

Normalt er der 83.000 dagligt igennem terminalerne. I årets første måneder har der været omkring 6.000, det svarer til antallet af rejsende i 1962.  Men det ser nu ud til at vende.

Der er nu fem åbne lounger i lufthavnen, og at den sjette snart slår dørene op. Derudover har en række butikker og restauranter valgt at lukke op igen.

16 åbne steder
”Før coronaen sendte luftfarten i frit fald, var der 150 butikker og spisesteder i Københavns Lufthavn. Vi har været helt nede på én, men nu går det fremad. Foreløbig er 16 steder åbnet, og flere er på vej i takt med, at de rejsende så småt vender tilbage,” siger Lars Lemche.

Når Aviator vælger at genåbne begge sine lounger, skyldes det tegnene på, at det går bedre, og de kommende store begivenheder i Danmark.

”Genåbningen af ​​Aviator-loungerne i København er et positivt tegn for hele Avia Solutions Group-familien. Det er noget, vi har ventet på i halvandet år,” siger Vygaudas Usackas, bestyrelsesformand i Aviator.

Den kommercielle direktør for Aviator Relaxium, Casper Olhoff Dons, tilføjer: ”Pandemien har været hård for alle i luftfartsindustrien. Vi er ingen undtagelse. Men jeg og holdene bag Aviator Relaxium er utrolig glade for at have åbnet loungerne igen efter en så lang periode.”

Carlsberg Aviator Lounge giver kunderne mulighed for at slappe af i et dansk designmiljø, mens de nyder dansk smørrebrød ledsaget af Carlsberg. Aviator Apartment Business Lounge er en businesslounge, hvor kunder kan slappe af eller fokusere på arbejde uden forstyrrelser.

Udover Aviators to lounger er SAS Lounge, Menzies Eventyr Lounge og Regus åbne. Det forventes, at Aspire åbner sidst på måneden.

 

Relaterede artikler:

Langt mellem passagererne i Københavns Lufthavn

CPH-lounger genåbner først efter sommerferien

CPH lukker 40 procent af lufthavnen indtil 2022