En Airbus A320-200 fra det tyske charterflyselskab Sundair. Foto: Sundair

Tysk flyselskab med Mellemøsten-rute fra Stockholm

Det tyske charterflyselskab Sundair åbnede i sidste uge en rute fra Stockholm Arlanda til Beirut i Libanon. Forbindelsen får én ugentlig rotation med en Airbus A320.

Ganske usædvanligt satser et tysk flyselskab nu på en ny rute fra Stockholm Arlanda til en mellemøstlig destination.

Der er tale om charterflyselskabet Sundair, der har etableret en direkte forbindelse med en flyvetid på lidt over fire timer fra den svenske hovedstadslufthavn til Beirut Rafic Hariri International Airport i Libanon. Det oplyser den svenske lufthavnsoperatør, Swedavia.

Det er første gang, at Sundair træder ind på det svenske marked, og selskabets første satsning i landet er således til den libanesiske hovedstadslufthavn. Ruten blev åbnet 11. december med en flyvning klokken 12.25 fra Stockholm. Der vil være én ugentlig rotation mellem de to lufthavne, og alle flyvninger foretages med en Airbus A320-200.

Solidt marked for ny rute
Stockholm-regionen har en stor andel indbyggere med rødder i Mellemøsten – herunder mange libanesere og syrere. Det næste logiske skridt for Sundair i forhold til at ekspandere var derfor at åbne en rute mellem den svenske og libanesiske hovedstad, lyder det.

Sundair har stor erfaring i at flyve til Beirut, der kaldes Mellemøstens perle. Flyselskabet opererer i forvejen fra Berlin og Düsseldorf til den mellemøstlige by. Sundair har base i fire forskellige tyske lufthavne – herunder i den nye storlufthavn Berlin Brandenburg. Destinationerne tæller primært lufthavne i Middelhavsområdet og i Nordafrika.

Flåden hos Sundair består af to Airbus A319-100 og fem Airbus A320-200, og flyene har en gennemsnitsalder på 13 år. Selskabet blev grundlagt i 2016 og indledte driften i juli året efter.

Mange år med CPH-Beirut-rute
Sundair bliver det eneste flyselskab på ruten fra Stockholm til Beirut. Ruten var ganske populær, indtil coronapandemien brød ud, men den har ikke været betjent siden da. SAS åbnede 30. juni 2019 en rute mellem de to byer med to ugentlige afgange. Den blev betjent med både Airbus A320 og Boeing 737, indtil flyvningerne blev indstillet.

Gennem mange år har SAS også opereret fra Københavns Lufthavn til Beirut. Flyselskabet nedlagde dog ruten i 2005, men i sommertrafikprogrammet i 2018 vendte SAS retur til den libanesiske hovedstad med op til tre ugentlige afgange i højsæsonen. I øjeblikket er det kun libanesiske Middle East Airlines, der opererer fra CPH til Beirut med to ugentlige afgange med Airbus A320 på rute ME226.

Danmarks næststørste lufthavn i Billund har også haft en rute til Beirut. I sommertrafikprogrammet i 2018 åbnede det libanesiske flyselskab Wings of Lebanon en direkte rute mellem de to byer. Der var én ugentlig afgang med Boeing 737.

 

Relaterede artikler:

SAS vender tilbage til Beirut

Billund-rute til Mellemøsten

Omstridt iransk flyselskab vender tilbage til CPH