Airbus A319 fra Lufthansa City. (Foto: Lufthansa | PR)

Lufthansa City afslører første ni destinationer

I første omgang vil Lufthansa City Airlines flyve til seks destinationer i Tyskland og tre i andre lande. Selskabet har desuden bestilt 40 fly og tegnet option på yderligere 20 forud for opstarten.

Henimod slutningen af sidste år gik Lufthansa City Airlines i gang med at ansætte de piloter og det kabinepersonale, som man får behov for, når den store tyske luftfartskoncerns nye produktionsselskab går på vingerne.

Nu er det øjeblik trådt et skridt nærmere, da selskabet oplyser, at der vil blive åbnet for billetsalget til en række destinationer i slutningen af april, mens den allerførste flyvning ventes at finde sted i løbet af den kommende sommer.

Efter planen vil flyselskabet, der har eksisteret siden 2022, i første omgang etablere en hub i München Lufthavn (MUC), men på sigt er det meningen, at Lufthansa City også vil have en fast tilstedeværelse i Frankfurt Airport (FRA).

Har flere ruter på vej
Ifølge Lufthansa City Airlines vil de første destinationer, som selskabet sætter på afgangstavlerne, da også blive befløjet fra München Lufthavn. Herfra vil man etablere indenrigsruter til lufthavnene i Berlin, Hamborg, Bremen, Düsseldorf, Køln og Hannover.

I tillæg hertil vil Lufthansa-selskabet ligeledes flyve mellem den store tyske lufthavn og tre destinationer i udlandet. Det drejer sig om Birmingham og Manchester i Storbritannien samt Bordeaux, der ligger i det sydvestlige Frankrig.

De ni destinationer, som det nye flyselskab i første omgang har løftet sløret for, er dog kun begyndelsen.

”I løbet af de kommende måneder vil Lufthansa City Airlines gradvist udvide selskabets netværk og tilbyde flyvninger til yderligere destinationer i Europa,” lyder det fra selskabet om planerne for fremtiden.

40 fly er bestilt
De første City Airlines-flyvninger vil blive foretaget med fire Airbus A319-100’ere, hvoraf de første to allerede er blevet bemalet med selskabets livery, men selskabet har allerede støbt fundamentet til en langt større flåde.

Der er nemlig blevet lagt en ordre på 40 Airbus A220-30-fly, og derudover har Lufthansa tegnet option på 20 flere fly af typen, såfremt det skulle vise sig at blive nødvendigt. Selskabet forklarer, at det er en investering, som skal hjælpe med at befæste forskellige dele af forretningen.

”At der nu foretages en konkurrencemæssig styrkelse af short haul-netværket spiller en afgørende rolle i at forstærke Lufthansa-koncernens overordnede markedsposition samt den vækst, som er planlagt på Lufthansas langdistanceruter.”


Relaterede artikler:

Nyt Lufthansa-selskab går på vingerne næste år

Første fly til nyt Lufthansa-selskab

Lufthansa får nyt produktionsselskab