Foto: Gerhard Linnekogel

Lufthansa indgår fredsaftale med fagforening

Lufthansa og fagforeningen UFO indgår aftale om at løse konflikt gennem en voldgiftsproces. Dermed undgår Lufthansa flere strejker den kommende tid.

En længerevarende konflikt mellem Lufthansa og en række af selskabets kabinemedarbejdere førte i sidste uge til, at kabinemedarbejdere gennemførte en 48-timers strejke.

Strejken blandt kabinemedarbejdere, som er organiseret i fagforeningen UFO, betød aflysning af 1.300 flyvninger over to dage, hvilket berørte omkring 180.000 passagerer.

Efter intense forhandlinger de seneste dage har parterne dog nu indgået en fredsaftale og er blevet enige om at afklare udestående spørgsmål gennem en voldgiftsproces. Dermed undgår Lufthansa yderligere strejker i den kommende tid.

Ingen strejker i voldgiftsperioden
”Efter konstruktive diskussioner de seneste dage indgik Lufthansa og Unabhängige Flugbegleiter Organisation (UFO) i dag en aftale om en løsning af udestående spørgsmål i Lufthansa-kabinen. UFO har under voldgiftsbestemmelsens varighed en absolut forpligtelse til at opretholde industriel fred. Strejker er følgelig udelukket for tiden,” hedder det i en fælles erklæring fra Lufthansa og UFO.

Lufthansa forpligter sig samtidig til at vende tilbage til forhandlingsbordet via arbejdsgiverorganisationen AGVL og forhandle med UFO om forhold i alle flyselskaber inden for Lufthansa-gruppen.

I de kommende uger og måneder vil Lufthansa og UFO forsøge at finde løsninger på de åbne kollektive forhandlingsemner og presserende spørgsmål gennem neutrale mæglere.

Lufthansa: Vi kan finde en løsning
“De fortrolige samtaler med UFO har vist, at vi sammen kan finde en løsning,” siger Bettina Volkens, der er direktør for HR og jura i Lufthansa-gruppen.

“Voldgift er den rigtige måde at tackle vores medarbejderes presserende bekymringer på ved at involvere alle parter og genskabe tilliden. Det er gode nyheder for vores kunder, at der nu ikke vil komme flere strejker i Lufthansa,” siger Bettina Volkens.

Den kommende voldgiftsproces kommer dog ikke til at stå alene, understreger fagforeningen.

“Selvfølgelig har vi ikke kun kollektive forhandlingsproblemer, der er også andre spørgsmål, der skal afklares hurtigt. Der vil være en parallel, modereret forhandlingsproces, hvor begge sider vil være i stand til at blive enige om yderligere problematiske spørgsmål,” siger Sylvia De la Cruz, som er administrerende direktør i UFO.

 

Relaterede artikler:

Lufthansa aflyser 1.300 flyafgange

Varsler 48-timers strejke hos Lufthansa

Lufthansa-strejke aflyst